Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Ігри для дівчат

Для дівчат

… і не тільки. Скоріш за все, ці ігри будуть цікаві дівчинкам, хоча, напевно, знайдуться хлопці, які з не меншим задоволенням пограють разом з маленькими принцесами.

Господині

Додатково вам знадобляться: ляльки

Ляльки лежать у ліжечках. Учасники гри повинні розбудити ляльок, зробити з ними зарядку, умити, почистити їм зуби, причесати, прибрати ліжко, одягнути, нагодувати, погуляти з лялькою, пограти з нею, вимити їй руки, нагодувати, умити, роздягнути, покласти в ліжко і заспівати колискову пісеньку. Перемагає той, у кого це швидше і краще вийде. Таким чином діти чітко засвоять розпорядок дня – і їм, скоріш за все, не треба буде пояснювать, чому зараз ми йдемо спати, а не гуляти.

Хто кого переспіває

Кожен згадує улюблену пісню. По знаку ведучого гравці починають співати, але про себе (мовчки). А коли ведучий хлопне двічі, всі продовжують співати вголос. Головне - утримати мелодію і не переплутати слова.

Переможе той, хто доспіває пісню до кінця, не збившись.

У образі

Прочитайте яку-небудь маленьку розповідь, епізод або абзац. І запропонуєте подумати: хто і кому міг би цю історію розповідати? Діти напевно придумають безліч версій: Мальвіна розкаже її Буратіно, або ж Людина-павук – своєму другові.

Тепер запропонуєте «розповісти» цю історію від імені героя-розповідача, тобто прочитати текст не своїм голосом. Голосом старого або однорічної дитини, карлика або велетня, розбійника або Вітру... Залежно від вибраних версій. Зазвичай читати в образі дитині легше: начебто і не вона читає, а той, інший. А спотикається і пихкає, тому що так потрібно по ролі. Виправдано і легалізовано. Тому не страшно. І слухачі не нудьгують: їм належить оцінити роботу - схоже чи ні?

Магазин

Ну, в магазин будь-яка дитина й сама може пограти! – скажете ви. А ви спробуйте, не кожна дитина буде сама придумувати гру. Простіше - приєднатися до тієї, що вже придумали дорослі. У найпростіший магазин можна грати із зовсім ще маленькою дитиною. Для дорослішого дитинча можна поставити завдання і складніше.

Для дітей молодшого віку підійде гра на розвиток пам´яті. Ви можете послати дитину в «магазин». Починають з 1-2 предметів, поступово збільшуючи їх кількість до 4-5. У цій грі корисно міняти ролі: і ви, і дитина по черзі можете бути і дочкою (або сином), і мамою (або татом), і продавцем, який спочатку вислуховує замовлення покупця, а потім йде підбирати товар. Та і самі магазини можуть бути різними: «Булочна», «Молоко», «Іграшки» і так далі. Для старших потрібно зробити написи: «Магазин», назви відділів, цінники з найменуванням товарів. Варіантів гри - тисяча, ніхто не заважає вам придумати свої.

Дитина - продавець Магазин закритий. У дитини картки-цінники і «товар». Завдання: розкласти «товар» по поличках, поставити цінники відповідно до товару (для маленьких - за допомогою мами або тата). Записати кількість товару (для маленьких – викласти за допомогою рахункових паличок).

«Прийом товару» Дитина - продавець, мама (тато) - постачальник. Постачальник привозить новий товар, продавець приймає, перераховує, розставляє по поличках, домовляється про постачання так, щоб товару була рівна кількість, тобто рахує різницю.

«Дитина - продавець, батько – покупець» Тут все ясно. Бажано називати різну кількість товару (залежно від віку). Можна ускладнити завдання: «Ні, я переплутала, мені треба не три олівці і п´ять книжок, а п´ять книжок і сім олівців». Дитина рахує суму, називає, виписує «товарний чек», отримує гроші, дає здачу.

«Дитина - покупець, батько – батько» Мама посилає дитину «в магазин» (у іншу кімнату, де розташований товар) із списком (залежно від віку). Наприклад: «Купи, будь ласка, чотири книжки, два ведмежата і три олівці: червоний, синій і зелений».

«Переоблік» Підрахувати залишок товару, порівняти із записаним раніше товаром і підрахувати різницю. З´ясувати, якого товару куплено більше, якого менше. Замовити «постачальникові» на завтра потрібнау кількість товару (з урахуванням «попиту», пояснити дитині, що це таке). Перерахувати «виручку» і здати «інкасаторові» (мамі). Для маленьких, звичайно, треба спростити завдання і починати з малого, поступово ускладнюючи. Доповнення: Щоб «посунути» дитину до порівняння кількості в грі № 3, треба попросити товару більше, ніж є в «магазині».

«Постачальник» привозить товар, але неправильну кількість. Дитина повинна перерахувати і з´ясувати скільки «постачальник» «недодав» або «передав» товару. Для цього товар повинен бути заздалегідь записаний.

«Дитина - постачальник, батько – продавець» Усе те ж саме, але навпаки. Для маленьких діток можна користуватися готовими картками з цифрами, для того, щоб «записувати» кількість товару, великі діти можуть записати. Можна «продавати» геометричні фігури, наприклад, «три зелені квадрати, один червоний трикутник і п´ять жовтих овалів», далі куби, піраміди, циліндри і тому подібне. Викласти іграшки, речі, все, що є на «прилавку». Покласти букви (картки, магнітну азбуку і так далі) в пакет. Гравці витягують букви по черзі і називають. Вони можуть «купити» той предмет, назва якого починається з витягнутої букви. Для підрахунку «куплених» речей можна скористатися рахунками.

Читайте також про дитячі ігри на нашому сайті:

Розвиваючі ігри для дівчат: Перукар

Фонетичні ігри для дітей від 4 до 7 років

Обговорення казок із дітьми

Ігри для дівчат та хлопчиків різного віку

Дитяча пантоміма

Ще ігри для дітей...

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Мазі негормональні при псоріазі у Києві та Україні з доставкою

Псоріаз – хронічна патологія, з якою може зіткнутися будь-яка людина. Хвороба вражає здорові ділянки шкіри та носить системний характер. Вона характеризується появою червоних плям, лусочок і сильної сверблячки. Цей стан викликає не лише фізичний дискомфорт, а й суттєво знижує якість життя людини у будь-якому віці.

Гемодіаліз – інноваційний метод лікування ниркових захворювань

Гемодіаліз відіграє важливу роль у лікуванні пацієнтів із хронічними нирковими захворюваннями, забезпечуючи виведення токсинів і зайвої рідини з крові. Серед лідерів у цій галузі вирізняється Гемодіалізний центр NiproLife, який надає своїм пацієнтам доступ до передових процедур апаратного гемодіалізу, що відповідають міжнародним стандартам лікування хронічних хвороб нирок. Докладніше про центр та його послуги можна дізнатися на офіційному сайті https://niprolife.com.ua/niprolife-v-kieve/.

Як привчити дитину робити ранкову зарядку

Ранкова зарядка – це незмінний атрибут всіх успішних людей. Посудіть самі, крім здоров'я вона несе в собі дисципліну – необхідно робити її щоранку, витримку – все робити за регламентом і режимом дня. Такі правильні норми, закладені в дитинстві, приведуть згодом до того що, зарядка буде не те, що звичкою, а нормою. Як почистити зуби, а спорт – ритуал, без якого не можна прожити і дня.

Роль конференц-залу у розвитку бізнесу та спільноти

Історія людства свідчить про те, що великі зміни завжди починалися зі збору різноманітних індивідуальностей разом для обговорення ідей та спільних цілей. У сучасному світі конференц зали стали не тільки місцями для обміну думками та досвідом, але й важливим інструментом для розвитку бізнесу та спільноти.