Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Розвиваючі ігри для дівчат: Перукар

Граємо в перукаря!

Спробуйте запропонувати шести-семилітнім хлопчиськам та дівчатам пограти в… перукарню! Швидше за все ви почуєте від хлопців розчаровану відмову: «Це ігри для дівчаток!» Тут самий час нагадати їм, що грати в перукарню, можливо, і дівчаче заняття.

Але бути знаменитим перукарем або визажистом — справа саме чоловіча. Кому як не чоловікові ясно, що робить жінку красивою і неповторною!

Кожен перукар, що поважає себе, обов´язково рано чи пізно бере участь у професійному конкурсі. Саме це і чекає ваших вихованців — хлопчиків і дівчаток, що тимчасово перетворилися на знаменитих майстрів.
Кожному з них належить працювати з клієнткою — претенденткою на найбільшу кількість захоплених поглядів на дитячій дискотеці.

На роль клієнтки краще всього підходить трилітрова банка. Для початку її потрібно фарбувати гуашшю зсередини під колір людської шкіри. Більшість дітей зроблять свої моделі светлокожими (такими ж, як вони самі). Але знайдуться і такі, хто забарвить банку в жовтуватий і навіть в темно-коричневий колір. Один хлопчик одного разу вирішив перетворити свою банку на східну красуню, а потім передумав і намалював їй великі блакитні очі: тато його клієнтки, по вигаданій їм родоводу, був китайцем, а мама — російська.

Коли банка зсередини готова, можна перейти до підбору помади, тіней, рум´ян. Обличчя малюється на зовнішній стороні банки і у разі невдачі або невідповідності задуманому образу легко стирається і відновлюється наново.

Наступний етап — спорудження зачіски. У передчутті майбутнього результату навіть нудна механічна дія — нарізування з ватману пасм волосся (паперових смужок шириною 3 см) пройде на підйомі. Довжину волосся треба продумати заздалегідь: вона залежить від передбачуваної зачіски. А далі — час завивки, стрижки і аксесуарів до укладання. Моделі готові! Сьогодні свою неповторну колекцію зачісок і макіяжа представляють юні визажисты і перукарі з нашого дитячого саду!

Читайте також про дитячі ігри на нашому сайті:

Ігри для дівчат

Фонетичні ігри для дітей від 4 до 7 років

Обговорення казок із дітьми

Дитяча пантоміма

Ігри для дівчат та хлопчиків різного віку

Ще ігри для дітей...


(За матеріалами газети «Дошкольное образование» )

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Про купання, плавання та розвиток малюка: що важливо знати батькам?

Чому купання і плавання корисне для вашого малюка?

Ігри у воді – неймовірно корисні для дітей. Це активне проведення часу, необхідне для здоров'я дитини, а також розвиває його фізично. Регулярно купаючись, плаваючи і граючи в воді, дітлахи вчаться не боятися її, і в майбутньому не панікують, а правильно реагують в разі непередбачених ситуацій.

Дитяча казка: Казкова подорож до палацу Короля Мороза

Одного разу гномик Льова вирушив на прогулянку в зимовий ліс. Льова насолоджувався прогулянкою, як раптом, невідомо звідки, піднялася сніжна буря. Гном намагався повернути, але сніг кидався йому в очі, і, здавалося, ось-ось зіб'є його з ніг. Гном і не зрозумів, як довго це тривало. Але коли вітер вщух, він зрозумів, що не знає, як повернутися назад.

3 найкращі книги про психологію стосунків у XXI столітті

Взаємини в сім’ї та суспільстві — одна з найскладніших тем в психології. Кожна людина індивідуальна, тому доволі важко знайти підхід та розуміння навіть до найближчих. Щоб краще розуміти себе та навколишніх, не обов’язково бути професіоналом, варто лише обрати правильні книги про психологію стосунків. У XXI столітті знайти відповідну літературу не важко, адже різні книгарні пропонують безліч видань. Які з них дійсно варті уваги — розповімо далі.

Що робити, якщо вам подарували подарунок, а ви не готували подарунок у відповідь?

Чи потрапляли ви в таку незручну ситуацію, коли вас вітають і дарують подарунок, а ви нічого не підготували для цієї людини? Якщо так, то ви не одні – таке трапляється з усіма. Можливо, пізніше ви будете сміятися над цим випадком, але коли це відбувається, потрібно вміти правильно реагувати.