Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Дитячі розвиваючі і навчальні ігри на вулиці, ігри для дітей у школі і в дитячому садку (частина четверта)

Дитячі ігри на вулиці

Заборонений рух

Діти, йдучи по колу, повторюють всі рухи за вихователем, крім одного, наприклад: "Руки вгору!". Той, хто виконує "заборонений" рух, стає в кінець колони. Таким чином більш уважні діти опиняться на початку колони, і вони вважаються переможцями.

Стрибки через скакалку

Двоє учнів тримають за кінці мотузку і рівномірно крутять її в бік, де стоять діти, а ті по черзі стрибають через скакалку, не зачіпаючи її. Хто зачепить, стає крутити скакалку.

Космонавти

Гравці йдуть по колу, взявшись за руки, і кажуть: "Чи чекають нас швидкі ракети, для прогулянок по планетах, на яку захочемо, на таку полетимо. Але в грі один секрет - опізнився місця немає!" Після цих слів всі біжать до ракетодрому і займають місця в будь-якій з ракет. Діти, що залишилися без місця, йдуть у центр майданчика. Потім всі знову стають в коло разом з тими, хто запізнився і знову починають гру. Перемагають ті учасники, які жодного разу не залишилися без місць в ракеті. Гру починати тільки за сигналом вихователя.

Гуси - лебеді

На одній стороні майданчика проводиться межа, що відокремлює "Гусятник". По середині майданчика ставиться 4 лавки, що утворюють дорогу шириною 2-3 метри. На іншому боці майданчика ставиться 2 лавки - це "гора". Всі гравці, що знаходяться в "Гусятнику" - "гуси". За горою окреслюється коло - "лігво", в якому розміщуються 2 "вовка". По сигналу - "гуси – лебеді, в поле", "гуси" йдуть в "поле" і там гуляють. По сигналу "гуси – лебеді, додому, вовк за дальньою горою", "гуси" біжать до лавки в "Гусятник". Через "гори" вибігають "вовки" і доганяють "гусей". Виграють ті гравці, які жодного разу не були впіймані.

Влуч у обруч

Діти кидають невеликий м´яч з - за спини через плече правою чи лівою рукою, намагаючись попасти в обруч (на відстані 2м).

Рівним колом

Діти стають в коло. Одного з гравців вихователь призначає витівником. Він встає в середину кола. Діти йдуть за вказівкою вчителя вправо або вліво і кажуть: "Рівним колом один за одним, ми йдемо за кроком крок, стій на місці, дружно разом зробимо ось так!" Після закінчення тексту діти зупиняються, витівники показують якийсь рух, всі гравці повторюють. Потім витівник змінюється.

Дістань останнього

Учасники утворюють довгу шеренгу, тримаючись за руки. Перший в шерензі намагається впіймати дітей, що бігають по майданчику в шерензі. Черговий спійманий учень у хвості шеренги, стає ловцем.

Десять передач

Діти розташовуються парами (в дві шеренги один навпроти іншого на відстані 2 метри). У кожної пари - м´яч. По сигналу діти передають м´яч один одному заданим способом, намагаючись не упустити. Перемагає пара, яка швидше виконала десять передач, без втрати м´яча. Звернути увагу дітей на те, що при ловлі м´яча, він не повинен торкатися грудей.

Вовк у рові

Посеред майданчика проводяться дві паралельні лінії на відстані 1 метр одна від одної. Це "рів", один - два "вовки" стають в рові. Всі інші - "кози", розміщуються на одній стороні майданчика - "пасовищі". По сигналу "кози" біжать на "пасовище" і перестрибують через рів. "Вовки", не виходячи з рову, намагаються засалити якомога більше кіз. Засалені відходять убік, їх підраховують. Потім за сигналом кози знову перебігають на інший бік, додому, а вовки їх ловлять в рові. Після 2-4 перебіжок обираються нові вовки. Виграють кози, неспіймані жодного разу, і вовки, які зловили більше кіз.

Білки

Учасники ставлять мітки (нитку, мотузку тощо) на снаряди, обладнання і т.д. (на ігровому майданчику). Кількість міток менше кількості учасників на 1 або 2. Гравці починають пересуватися між снарядами. По сигналу вихователя кожний учасник повинен зайняти позначене місце. Той, хто залишився без місця, стає і намагається зайняти його наступного разу.

За матеріалами school-work.net

Попередня частина

Наступна частина

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Весело проводимо час з дітьми на свіжому повітрі

Весна все частіше радує нас теплими днями та ясним небом. Як же тут залишатися вдома? Особливо це стосується малюків, які просто потребують щоденної прогулянки.

Які іграшки потрібні дитині в залежності від віку

З самого народження дитину оточують різноманітні іграшки. Деякі з них для малюків стають першими справжніми друзями, інші допомагають розвивати фантазію, спілкування, мислення і моторику. Іграшка – це те, що дитина використовує для пізнання навколишнього світу. Щоб ці поняття формувалися правильно, вкрай важливо, щоб крихітку з самого народження оточували хороші й потрібні іграшки.

Кращі настільні ігри для дітей дошкільного віку

Сучасні діти розвиваються дуже швидко. Ще не вміючи толком читати і писати, вони вільно володіють комп'ютерами і планшетами. З одного боку, це звичайно, здорово – так їм буде простіше вчитися, але з іншого боку всі ці гаджети лише забивають юну голівку порожньою інформацією, позбавляючи радості здорового спілкування та пізнання світу навколо.

Дитячі розвиваючі та навчальні ігри на вулиці, ігри для дітей у школі і в дитячому садку (частина п´ята)

1. Кошенята і щенята

Гравці діляться на дві групи: одні - "кошенята", інші - "щенята", вони знаходяться в різних кінцях майданчика. По сигналу кошенята починають бігати, легко, якби граючи. На слова "кошенята!" вони вимовляють "мяу!".