Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Дитячі розвиваючі й навчальні ігри на вулиці, ігри для дітей у школі і в дитячому садку (частина третя)

Активні ігри для дітей

Встигни підібрати
У коло, діаметром 1 метр, стає учасник з волейбольні м´ячем у руках. Ззаду гравця лежать 8 тенісних (гумових) м´ячів. За сигналом учасник підкидає м´яч вгору, і поки він знаходиться в повітрі, намагається підібрати якомога більше м´ячів і, не виходячи з кола, піймати м´яч. Перемагає учасник, якому вдалося підібрати більше м´ячів.

Йди геть від погоні
На початку гри тільки один гравець має на голові "Колпак Петрушки". Його не дозволяється утримувати руками. Коли починається гонитва, гравці, наздоганяючи партнера, намагаються зняти цю шапку і надіти на себе. Кожен намагається утримати ковпак на голові довше. Перемагає той, хто буде більш спритний і протримає довше ковпак, а також більшу кількість разів заволодіє їм.

Велике і маленьке колесо
Учні стають у два кола: зовнішній та внутрішній. Під удари в долоні учасники йдуть: одне коло - вліво, інше - вправо. По сигналу вихователя напрям руху змінюється.

Розстановка містечок.
На майданчику креслять 7 невеликих кіл у 1,5 – 2 метрах одне від одного. Учасник із зав´язаними очима з лінії, проведеної в 2 метрах від крайнього кола, повинен розставити в кола 5 містечок. Перемагає той, хто розставить більше містечок.

Підсічка
У центрі кола стає ведучий. У його руках мотузка, на кінці якої підвішений мішечок з піском. Ведучий обертає мотузку так, що мішечок ковзає по землі. Гравці підскакують над мотузкою. Хто зачепить мотузку, той заміняє ведучого.

Грай, грай, м´яч не втрачай
Кожен учасник отримує м´яч, який він може вести по черзі правою, лівою і обома руками, не заважаючи товаришам. Перемагає той, хто рухався швидше і точніше.

Спритна акула
Вихователь розділяє учасників гри на групи, даючи їм назви риб. "Акула" розташовується в центрі кола ігрового поля, "риби" - у своїх колах на кромці ігрового поля. Вихователь голосно вимовляє одну або кілька назв риб, які починають бігати навколо "акули". За сигналом вихователя "акула" намагається зловити "риб", плаваючих навколо. "Риби", до яких торкнулася "акула", перетворюються в "акул" і допомагають ловити іншиї гравців. Гра продовжується до тих пір, поки всі "риби" не стануть "акулами". Перемагають гравці, які найбільше спіймали "риб".

Совушка
Вибирають ведучого - "совушку", інші діти зображають пташок. Пташки вільно бігають по майданчику, розмахуючи руками, як крилами. "Совушка" сидить в дуплі (позначене на майданчику місце). Коли керівник виголосить слово "Ніч", совушка вилітає з дупла і бігає по майданчику, пильно стежачи за пташками. Пташки за сигналом "Ніч" повинні зупиниться на місці і не рухатися. Хто ворухнеться, того "совушка" веде до свого дому, і сама знову вибігає на майданчик. Коли керівник скаже "День", "совушка" ховається в дупло, а пташки, крім тих, яких увела совушка, починають літати. Гра переривається, коли совушка забере до себе 3-х пташок. Тоді вибирають нову совушку і гра поновлюється.

Хто йде
У кутку майданчика креслиться коло "будинок кота". З гравців вибирається "кіт", решта - "польові миші", які розміщуються по краях майданчика в "нірках". Вихователь говорить: "Мишки, мишки, виходьте! Порезвіться, потанцюйте, виходьте по швидше, спить вусатий кіт - злодій!". Мишки вибігають з норки і пританцьовують зі словами: "Та-та-та, не боїмося ми кота!". По сигналу "кіт іде!" - всі "мишки" завмирають на місці без рухів. "Кіт" крадеться до них; хто ворушиться, того забирає до себе в будинок. За командою "Кіт пішов" - "мишки" починають бігати. Повторюється 2-3 рази, потім "кіт" змінюється. Перемагає той, хто жодного разу не був пійманий, а також проявив витримку і кмітливість.

М´яч сусідові
Гравці стають у коло на відстані витягнутих рук. У 2-х гравців, що стоять на протилежному боці кола, - по волейбольному м´ячу. По сигналу обидва гравці передають м´яч один одному вправо або вліво, по колу, в одному напрямку, щоб один м´яч як би наздоганяв інший. Програє гравець, у якого виявилося 2 м´ячі. Потім м´ячі передаються гравцям, які стоять в протилежних сторонах кола, і гра починається спочатку.

Попередня частина

Наступна частина

За матеріалами school-work.net

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас