Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Для чого страхуватися вагітним та як це допомагає при пологах

Страхування вагітних

Поліс на дев’ять місяців

Страхові компанії піклуються про жінок з моменту встановлення вагітності та ведуть її до появи малюка на світ. «Для цього майбутню маму прикріплюють до певної клініки, де їй видають лікарняний листок, а також оформлюють обмінну карту – документ, що відображає всі особливості вагітності», - розказала Леся Щербакова, начальник управління партнерських продаж СК «Провідна».

Вибір державної клініки звільнить жінку від обов’язкових оглядів у жіночій консультації за місцем проживання. А якщо вагітна схоче звернутися до приватної клініки, яка за українськими законами не може видавати лікарняний чи карту, страхувальники прикріплять її до двох лікарень – обраної та державної.

Але вибір основної клініки ще не означає, що всі процедури вам доведеться проходити саме там. Якщо там не буде належної апаратури та лікарів відповідної кваліфікації, страхова компанія направить вас до іншого медичного закладу.

Переваги застрахованих:

• прийом у лікаря по запису і без черги; • всі аналізи безкоштовні; • більш лояльне відношення лікарів – за нечемність їм довотиться відповідати перед страховиком; • до полісу входить загальне медичне страхування; • у випадку госпіталізації – палата з підвищеним комфортом; • обстеження проводять на сучасній апаратурі, в хорошій клініці; • страховик слідкує за тим, щоб жінку зайвий раз не змушували проходити дорогі та необов’язкові обстеження.

Що в меню

Чим дорожчий поліс і чим раніше ви його придбаєте, тим більше послуг в нього буде включено. Зазвичай це не лише огляди в акушера-гінеколога, а й консультації інших спеціалістів: окуліста, ЛОРа, стоматолога тощо.

Окрім того, до поліса включають і дородове обстеження (УЗД, діагностика порушень розвитку нервової системи плоду тощо). Також можна розраховувати на екстрену госпіталізацію на початку пологових схваток, стаціонарне лікування за загрози припинення вагітності, ведення пологів спеціальною медичною бригадою та знеболювання.

«Програма може покривати також діагностику раку молочної залози та матки, а також інвалідність першої та другої групи з причини пластичної операції чи пологів», - сказав Владислав Немировський, президент СК «Оранта – Жизнь».

Пологи в цінах

Вартість полісу залежить, перш за все, від престижності та рівня цін в обраній клініці. Також на ціну страховки суттєво впливає стан здоров’я пацієнтки. Тому майбутню маму обов’язково попросять заповнити медичну анкету, принести довідки та виписки з історії хвороби чи навіть пройти обстеження. Якщо є ризик, що захворювання негативно сплине на розвиток вагітності, при укладанні угоди страховики застосують підвищуючий коефіцієнт.

В середньому, вагітній сьогодні можуть запропонувати три-чотири різні программи. Якщо жінка вже має медстраховку, достатньо доплатити за спостереження вагітності $300-500. Скільки ж коштуватиме страховка рівня Стандарт із наглядом у держлікарні. Але в цьому випадку вагітна не зможе отримувати додаткові медичні послуги, не повязані напряму з вагітністю. Поліс, до якого буде включено все, обідеться в $700-1 000 за прикріплення до державної клініки та в $1 000-1 500 – в приватників.

За матеріалами korrespondent.net

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас