Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Вагітність і страхування

Страхування вагітності

На сьогоднішній день страхування це не просто данина моді чи наслідування західних країн, де це розповсюджено і в порядку речей, це просто дуже практична й необхідна процедура, завдяки якій ми можемо убезпечити своє життя від різного роду неприємностей.

Не обійшло страхування і такий трепетний і дуже важливий період в житті кожної жінки, як вагітність. Страхові компанії можуть запропонувати поліс на дев´ять місяців, який включає в себе опіку жінки з моменту встановлення вагітності і до самих пологів. Майбутню маму для цього прикріплюють до певної клініки, де їй оформляють обмінну карту (документ, що відображає всі особливості вагітності) і видають у подальшому лікарняний лист.

Жінка може вибрати і спостерігатися в жіночій консультації будь-якої державної клініки незалежно від місця проживання. Також, якщо майбутня мама захоче звернутися до приватної клініки, за її бажанням, страховики можуть прикріпити її до двох клінік (державної і приватної).

Не завжди в тій клініці, де вас будуть спостерігати, є вся потрібна апаратура для різного роду аналізів. У таких випадках для здійснення необхідних процедур, страхова компанія направить вас до іншого медзакладу.

Переваги тих, хто застрахувався:
• прийом до лікаря без черги;
• безкоштовні аналізи;
• лояльне ставлення лікарів (за хамство вони відповідають перед страховиками);
• поліс включає в себе і загальне медичне страхування;
• при госпіталізації забезпечують палатою вищої комфортності;
• обстеження проводять в хорошій клініці на сучасній апаратурі;
• завдяки страховикові, вас не будуть піддавати зайвим, необов´язковим і дорогим обстеженням.

Вартість поліса залежить від спектру послуг, які в нього входять і від престижності та рівня цін в обраній клініці. В поліс, як правило, включають і допологове обстеження (УЗД, діагностика порушень розвитку нервової системи плоду і т.п.). Також можна розраховувати на стаціонарне лікування при загрозі переривання вагітності, на екстрену госпіталізацію, коли починаються перейми і на ведення пологів спеціальною медичною бригадою.

На ціну страховки істотний вплив має стан здоров´я пацієнтки. Тому майбутню маму обов´язково попросять принести довідки, виписки з історії хвороби, заповнити медичну анкету або навіть обстежитися. Якщо буде ризик, що захворювання може негативно вплинути на розвиток вагітності, при укладенні договору страховики застосують підвищуючий коефіцієнт.

У середньому, майбутній неньці сьогодні можуть запропонувати три-чотири різні програми. Якщо у вагітної вже є медстраховка, досить доплатити за спостереження вагітності $ 300-500. Стільки ж буде коштувати страховка рівня Стандарт із спостереженням у держлікарнях. Але в цьому випадку вагітна не зможе отримувати додаткові медичні послуги, не пов´язані напряму з вагітністю. Поліс, в який буде включено все, обійдеться в $ 700-1000 за умови прикріплення до державної клініки і в $ 1000-1500 - у "приватників".

Робіть висновки! Страхуватися чи ні - вирішувати вам! Бережіть себе і своє здоров´я!

За матеріалами detishnik.ru

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас