Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Передноворічна експрес-програма краси (частина 1)

Передноворічна програма краси

До Нового року не так багато часу, але навіть трьох днів достатньо для того, щоб привести себе в повний порядок. Як? Читай наші поради!

1. Маленькі радощі

Косметика і шопінг - дві складові не тільки твого образу, зовнішності, але і хорошого настрою. Недарма шопінг називають антидепресантом. Під час походів по магазинах у жінки активно виробляється гормон щастя - ендорфін. І не важливо, купиш ти туфлі, блиск для губ чи шарфик. Задоволення приносить не стільки покупка, скільки сам процес вибору. Так що бери подруг і вирушай по магазинах.

P.S. Десяту частину життя жінка присвячує шопінгу.

2. Масаж

Масаж допомагає не тільки зняти больові відчуття, позбутися зайвої ваги і ненависних сантиметрів на талії, стегнах. Масаж розслаблює, знімає стрес і піднімає настрій. Банковий, точковий, комплексний, медовий або ж лікувальний, головне, визначитися з його видом і гарний настрій тобі гарантовано.

Якщо немає можливості сходити до професійного масажиста, попроси маму, подружку або молодого чоловіка зробити тобі медовий масаж. Він покращує постачання до м´язів і шкіри кисню і живильних речовин, а мед звільняє їх від шлаків, відновлює здоров´я підшкірно-жирової клітковини, надовго прибирає набряки. За рахунок всього перерахованого вище твоя шкіра стане гладкою і еластичною, шовковистою і пружною, розгладяться підшкірні ущільнення, забереться в´ялість, розтяжки і целюлітні горбки, покращиться загальний стан організму і, звичайно, настрій.

Для масажу тобі буде необхідний мед - натуральний квітковий, липовий або будь-який інший, без домішок і обов´язково не зацукрований. Як доповнення до нього можна вводити ароматичні масла: лимонне, апельсинове, мандаринове, грейпфрутове, масло ялівцю, евкаліпта, лаванди. Сеанси потрібно проводити через день, щоб шкіра встигла відпочити і відновитися.

Техніка такого масажу складається з двох рухів - втискування меду і його вакуумного виходу. Спочатку мед «забиває» пори, потім масажист «витягує» його поплескуванням разом з продуктами метаболізму. Медовий масаж по проблемних зонах має тривати 15-20 хвилин, загальний (включаючи спину і ноги) - до години.

Спочатку масажуються ноги і спина, потім в душі змивається мед, людина лягає на спину, і таким же чином намазується і масажується передня частина: ноги, живіт, груди, руки. Після закінчення медового масажу, мед змивається теплою водою, і місце, що масажувалось змащується зволожуючим кремом. Ось таким нехитрим способом кожен сеанс медового масажу буде зменшувати обсяг твого тіла на 2-3 см.

P.S. Нервова система перша сприймає механічне подразнення, що наноситься шкірі руками масажиста. Застосовуючи різні масажні прийоми, змінюючи їхню силу і тривалість впливу, можна змінювати функціональний стан кори головного мозку, знижувати або підвищувати збудливість ЦНС, посилювати і оживляти втрачені рефлекси, поліпшувати харчування нервових волокон і провідність нервових імпульсів.



3. Ніжність шкіри

Парафінотерапія - одна з найприємніших процедур в косметології, яка поширюється не тільки на найбільш уразливі ділянки, такі як обличчя, руки і ступні. Завдяки універсальності парафіну, аплікацію можна зробити на будь-якій частині тіла. Навіщо? Та тому що при парафінотерапії відбувається ряд процесів, які допоможуть тобі зберегти молодість і красу. Під час цієї маніпуляції збільшується простір між клітинами, підвищується приплив крові, поліпшується циркуляція лімфи, розм´якшується верхній зроговівший шар епідермісу, шкіра зволожується, відбувається викид токсинів. Крім усього перерахованого, парафінотерапія надає загальну релаксуючу дію.

Немає часу або бажання носитися стрімголів по салонах? Тоді займися парафінотерапією вдома. Для цього купи косметичний білий (!) парафін, розтопи його на водяній бані до стану рідини. На очищену і висушену шкіру обличчя наноси ватним тампоном розплавлений парафін і швидкими рухами покривай шкіру обличчя тонким шаром, залишаючи вільними очі, рот і ніздрі. Пам´ятай про те, що він має властивість дуже швидко застигати, утворюючи плівку, тому не зволікай ні секунди. Зверху на перший шар нанеси ще 2-3 шари. Потім полежи тихенько, не розмовляючи, хвилин 20 і зніми маску з обличчя. Те ж саме можеш зробити з зоною декольте і руками.

Р.S. Температура шкіри під шаром гарячого парафіну збільшується до 2 ° C. За рахунок чого пори шкіри відкриваються, і підвищується потовиділення. Волога, яка з´являється на поверхні епідермісу, не випаровується, а знову вбирається в шкіру, прекрасно відновлюючи її водний баланс і зволожуючи.

3. 4. Книга

Книга стане чудовою альтернативою гучним вечіркам, які вже встигли набриднути. Пропонуємо зупинити свій вибір на тематичних новинках, наприклад, книги про красу. Рекомендуємо beauty-гід по макіяжу від Боббі Браун. Makeup Manual містить якісні ілюстрації у вигляді фотографій, а також чіткі і ясні послідовні інструкції для кожного типу макіяжу. Книга дасть тобі поради: від самих елементарних до спеціальних, наприклад, що стосуються створення образів для зйомок, показів і підготовки портфоліо з порадами провідних експертів.

P.S. Боббі Браун один з найавторитетніших стилістів - візажистів. У 1991 році Боббі заснувала свою компанію Bobbi Brown Essentials. Боббі автор бестселера Bobbi Brown Beauty: The Ultimate Beauty Resource. Головний секрет краси від Боббі Браун: «Якщо ти відчуваєш внутрішню впевненість і силу, то будеш чудово виглядати».

5. Косметолог в допомогу

Побалуй себе візитом до косметолога. Очищення, колагенові, зволожуючі, а також підтягуючі і зміцнюючі маски володіють стимулюючими, омолоджуючими і освіжаючими властивостями, підвищуючи тонус шкіри.

Знову-таки, ти легко можеш привести своє обличчя до ладу в домашніх умовах. Очистити його допоможуть скраби з круп. Подрібни гречку або рис в кавомолці до стану борошна. В результаті ти отримаєш м´яку пудру, якою можна чистити обличчя хоч кожен день. Для сухої шкіри краще використовувати борошно з геркулесу або висівок.

Останнім часом косметологи радять звернути увагу на звичайні харчові дріжджі і знайти їм застосування в домашній косметології. Вони впливають на шкіру тонізуючою дією, посилюють кровообіг та обмінні процеси, сприяють очищенню пор. Крім того, дріжджі багаті поживними речовинами, до складу яких входять корисні амінокислоти, мінеральні речовини, ферменти і вуглеводи.

Існують кілька рецептів універсальних (для будь-якого типу шкіри) масок для обличчя, які додадуть твоєму обличчю бархатистість і рівний колір. Отже, розпали півпачки дріжджів у теплій воді, додай столову ложку житнього борошна і розмішай все до консистенції сметани. Витримай в теплому місці добу. Потім закваску нанеси на обличчя і шию густим шаром на 20 хвилин: вона зробить шкіру ніжною та еластичною.

Маска з 1 / 4 палички дріжджів, змішаних з молоком або рослинним маслом до консистенції сметани, здатна тонізувати і пом´якшити шкіру обличчя.

А ось маска з 10 грам дріжджів, розведених з кислим молоком до густоти сметани і нанесених на місця, де найбільше закупорених пор, прекрасно очистить шкіру від забруднень. Коли маска підсохне, зніми її пальцями, вмий лице спочатку теплою, потім прохолодною водою.

Р.S. Період пізньої осені, зима і рання весна є досить універсальними для проведення пілінгів, відбілювання, видалення родимок і інших косметологічних процедур.

За матеріалами blikwomen.com.ua

Наступна частина

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас