Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Дитячі розвиваючі й навчальні ігри на вулиці, ігри для дітей у школі та в дитячому садку

Ігри на вулиці

1: Безпритульний заєць

З числа гравців вибирається мисливець і бездомний заєць. Решта гравців - зайці, креслять собі коло, і встають в усередину. Безпритульний заєць тікає, а мисливець його доганяє. Заєць може врятуватися від мисливця, забігши в будь-яке коло, тоді заєць, що стояв у колі, повинен відразу ж тікати, тому що він стає бездомним, і мисливець буде його полювати. Як тільки мисливець зловить зайця, він сам стає зайцем, а колишній заєць - мисливцем.

2: Британський бульдог

Діти призначають двох ловців («бульдогів»). «Бульдоги» стоять з одного боку майданчика, а всі інші - з протилежного. За сигналом одного з «бульдогів» всі гравці повинні перебігти на інший бік. Але так, щоб гравця не зловили «бульдоги». Той, кого зловлять, стає ловцем. Гра продовжується до тих пір, поки всі бігуни не перетворяться на «бульдогів».

3: Дай руку

Перед грою діти вибирають територію, за межі якої не можна вибігати. Обирається один ведучий - Салка, інші гравці вільно пересуваються по майданчику. Салка починає ловити гравців, які тікають від нього, при цьому діти прагнуть взятися за руки з найближчим гравцем. Взявшись за руки, вони зупиняються обличчям одне до одного. У цьому випадку Салка не має право їх всалити. Якщо Салка наздогнав одиночного гравця, вони міняються ролями.

4: Више ноги від землі

Перед грою діти вибирають територію, за межі якої не можна вибігати. Потім вибирають одного ловця. Він починає ловити гравців, що тікають. При цьому діти намагаються відірвати ноги від землі (стати на лавку або камінь). У такому положенні ловець не має права їх всалити. Ловцеві забороняється підстерігати гравця, а інші не повинні залишатися з піднятими ногами більш ніж 20-30 секунд. Якщо ловець наздожене гравця, то вони міняються ролями.

5: Сардини

Обирається один гравець, який йде ховатися, в той час, коли решта закривають очі і рахують до 30. Потім гравці по одному йдуть шукати того, хто сховався. Хто знайшов схованку - теж залишається в ній. Мета цієї гри: як можна швидше знайти гравця, який сховався. Той гравець, який останній знаходить місце, де ховаються всі інші, йде ховатися першим.

6: Втримай шарик

Діти діляться на пари. Для кожної пари креслять коло діаметром 1м. Гравці встають в це коло, їм дається повітряна кулька. Вони повинні, не виходячи з кола, дути на кульку так, щоб вона піднімалася і опускалася над ними і над межами їх кола. Не можна «поправляти» траєкторію польоту кульки руками. Виграє та пара, яка зможе протриматися довше за всіх.

7: Дзеркальний відбиток

Ведучий стає обличчям до гравців і робить різні рухи. А діти повинні повторювати, як у дзеркалі, всі його рухи. Хто допустив помилку, вибуває з гри. Перемагає той, хто жодного разу не помилився.

8: Захисти вежу

Всі учасники гри стають в коло. В одного гравця в руках є м´яч. У центрі кола розташована «вежа» («вежу» можна зробити з гімнастичних палиць, пов´язаних на верху). На її верхівці лежить м´яч. Захисник знаходиться біля «вежі» і охороняє її від м´яча, який кидають гравці в «вежу». Той, хто потрапляє м´ячем у «вежу» або в м´яч, стає захисником, а колишній захисник приєднується до всіх гравців.

9: Пригунці-горобчики

Попередньо на асфальті крейдою креслять коло. У центрі кола стоїть ведучий - «ворона». За колом стоять всі гравці, які є «горобцями». Вони встрибують в коло і стрибають всередині нього. Потім так само з нього вистрибують. «Ворона» намагається зловити «горобчика», коли той скаче всередині кола. Якщо «горобчика» все-таки зловили, то він стає ведучим і гра починається спочатку.

10: Слухай сигнал

Діти йдуть в колоні по одному. Ведучий подає заздалегідь обумовлені сигнали - звукові (плескаючи долонями). Наприклад: коли ведучий плескає в долоні один раз, то діти біжать, коли плескає два рази - діти сідають, коли три - діти йдуть.

Наступна частина

За матеріалами school-work

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Ігри на розвиток уяви, інтелекту і мови

Корисні спостереження

По дорозі в парк обговорюйте з малюком все, що побачите. Поговоріть про пори року, про те, які явища природи трапляються влітку, зимою, весною. Розкажіть, що засмучуватись через погану погоду не варто. Нехай восени йде дощик, зате в парку багато красивого опалого листя, а зовсім скоро прийде зима, і можна буде кататися на санках і грати в сніжки.

Дитячі зимові ігри

Ця зимова дитяча гра може проходити на ковзанах. Учасників — скільки завгодно. Треба вибрати ведучого або двох (залежно від кількості гравців). Порахувати до десяти і розбігтися, а ведучий має когось зловити.

Ігри для дівчат та хлопчиків

ФАРБИ Обирається водящий - «монах» и ведучий - продавець. Всі інші гравці повинні загадати таємно від «монаха» кольори красок. Кольори не мають повторюватися.