Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Одноразова допомога при народженні дитини (свіжа інформація)

Допомога при народженні дитини

Не встигли ми здивуватися щедрості нашої держави, після того, як вона нарешті звернула увагу на мам та їхніх дітлахів, почавши виплачувати більш-менш пристойну одноразову допомогу при народженні, як вона дивує нас знову.

Постановою Кабінету Міністрів України від 22.02.2008 №57 введені нові, підвищенні розміри цієї допомоги. Отож, допомога при народженні дитини, котра народилася після 31 грудня 2007 року складає 12240 гривень, якщо це первісток, 25000 гривень – на 2 дитину, 50000 гривень – на 3 дитину та наступних дітей. Але, як завше в нашій державі, не все так просто! Задекларовані в постанові блага одразу отримати не вдається. Адже треба, щоб належні вам гроші з’іла інфляція, тому їх виплату розтягують в часі. В першому випадку на рік, в другому – на два роки, в третьому – на цілих три роки. Добре це чи погано, судити вам. Кому зручніше отримувати «щомісячну зарплатню», хтось побажав би отримувати все й одразу. А ні! Ну тй нехай, вплинути на цей процес все одно вам не під силу.

Що ж ми маємо?

У вас народився первісток, наші вітання! Після оформлення необхідних документів, ви отримаєте відразу суму 4800 гривень. Залишок суми у розмірі 7440 гривень (нагадаємо, загальна сума допомоги 12240 гривень), ви будете отримувати щомісячно рівними частинами по 620 гривень.

У вас поповнення? Це чудово! Окрім квітів від чоловіка, від держави ви маєте отримати 25000 гривень, з яких 4840 гривень ви отримаєте одразу. Інші належні вам гроші вам перераховуватимуть щомісяця протягом двох років рівними сумами – 840 гривень.

А якщо ви маленька мати-героїня, в якої народилася третя чи навіть четверта дитина в родині (а може більше?), то вам тоді мають дати 50000 гривень. Як і в попередніх двох випадках, частина грошей отримаєте одразу, інші – протягом трьох років (!). Перший платіж – 5000 гривень та по 1250 гривень щомісячно.

Для того, щоб отримати належні кошти, необхідно звернутися в районне управління труда та соціального захисту населення (за місцем прописки чи проживання) та зробити наступне: 1. Написати заяву. Це може зробити будь-хто з батьків (опікун, всиновлювач) дитини; 2. Подати копію свідоцтво про народження дитини; 3. Подати оригінал довідки, що видана державним органом реєстрації актів громадського стану для призначення допомоги по народженню дитини; 4. Довідку про народження дитини з пологового будинку; 5. Якщо народжений малюк у вас перший, то необхідна також довідка про склад сім’ї.

Не затягуйте процес оформлення документів надовго. Якщо ви не встигнете цього зробити протягом року (всяке буває), то згідно законодавству вам відмовлять у видачі допомоги. Для її отримання вам знадобиться також відкрити соціальний рахунок в банку, куди й будуть надходити гроші.

З моменту подачі документів до отримання грошей, як правило, проходить від одного (якщо вам дуже повезло) і до трьох місяців. Бувають, звісно, і більш «тяжкі випадки», які пов’язані з фактором людських помилок, як робітників управлінь, так і ваших. Тому будьте уважні при заповненні документів. Здоров’я вам і вашому малюку!

Оригінал розміщено тут: Сайт для мам

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Допомога при народженні дитини в 2013 році

Приємно, що політиків помітно цікавить демографічна ситуація в нашій країні: згідно соціальних досліджень, населення України катастрофічно зменшується, народжуваність падає, а смертність жахливо зростає. Частина засідань і законопроектів, що була запропонована народними депутатами за останній час, тим чи іншим чином стосуються цієї проблеми і направлена на підвищення народжуваності.

Зарплата вашого малюка

Що призначено матерям і дітям по закону? Види грошових допомог і необхідні документи для їх отримання.

Одноразова допомога при народженні дитини

У статті ви знайдете відповіді на запитання, які вас цікавили з приводу грошової допомоги держави: коли, скільки, як, кому. Кому надається така допомога? Який термін подання документів? Що треба робити, щоб її отримати? Які документи треба зібрати? Чи треба бути обов´язково застрахованим у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування?