Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Тест на вагітність: нюанси використання

Тест на вагітність

Приблизно через тиждень після того, як яйцеклітину запліднено, зигота кріпиться до стінки матки. Наступного ж дня майбутня плацента починає виробляти специфічний гормон - ХГЛ (хоріонічний гормон людини). Він потрібен для того, щоб заблокувати фунцію яєчників і попередити друге запліднення. У перші дня концентрація цього гормону в сечі мінімальна і не кожний чутливий тест виявить його наявність. Тому покладатися на результат можна десь із другого тижня вагітності.

Характеристики тесту на вагітність

Чутливість: тест із заявленою чутливістю 10 Mme/ml зреагує швидше, ніж тест із 25 Mme/ml.
Строк зберігання: прострочений тест може показати неправильний результат
Умови зберігання: тест має бути геметично запаяний. Але у будь-якому випадку ми не знаємо, в яких умовах цей тест перевозили та зберігали. А неправильні умови можуть зіпсувати тест.
Наявність інструкції: це обов’язково. У інструкціі, зокрема, вказано, через скільки хвилин після проведення тест показує правильний результат.
Риски: якщо жодна риска (навіть контрольна) не зафарбувалася, тест бракований
Температура: якщо ви зберігали тест у холодильнику, нехай трохи полежить і зігріється в кімнаті. Не треба гріти його в мікрохвильовій пічці, у воді чи на плиті!

Типи тестів на вагітність

Найпоширеніші типи тестів:
  • тест-смужка;
  • плашетний тест;
  • струминний тест.

Тести-смужки занурюють у вранішню сечу на час, вказаний в інструкції. Потім через декілька хвилин (знову дивимся інструкцію) зафарбовується одна чи дві смужки. Одна – негативний результат, дві – ви вагітні.

Планшетні тести на вагітність більш надійні і, відповідно, дорожчі. Сеча потрапляє у перше віконце, реагує з раективом і ви бачите результат у другому віконці.

Струминні тести найбільш надійні – і найдорожчі. Це пов’язано з механізмом їх дії.

Негативний результат при наявній вагітності тест може показати, якщо ви хворієте на: ниркову або серцеву недостатність, вегето-судинну дистонію, артеріальну гіпертензію та деякі інші хвороби. У такому випадку варто повторити тест через три-чотири дні для надійності. Він покаже правильний результат.

Якщо у вас позаматкова вагітність, концентрація гормону рівна десь 2/3 від звичайної. У такому випадку тест може показати відсутність вагітності.

На результат тесту не впливає: стрес, погода, що ви сьогодні/вчора/позавчора їли чи пили (крім препаратів, які містять ХГЛ), чи ще щось. На результат може вплинути скільки ви пили. Велика кількість рідини може зменшити концентрацію ХГЛ – і тест покаже негативний результат при наявній вагітності.

Інструкція до тесту

Її не просто треба прочитати. Її треба прочитати дуже уважно. Звертайте увагу на дрібниці, вони можуть вплинути на результат. За статистикою, більшість неправильних результатів жінки отримали лише тому, що недостатньо точно виконували інструкцію.
Тести дають правильний результат тільки якщо їх використовувати чітко за інструкцією.
Якщо тест струминний, не збирайте сечу, він працює тільки на струї сечі. А тест-смужки та планшетні тести можна використовувати тільки зануурюючи в сечу.

Якщо потрібна рання та точна діагностика, роблять аналіз крові з вени. Але не вдома, як ви розумієте.

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Чи варто вірити тесту на вагітність?

Добре сучасним жінкам, адже у них завжди є можливість визначитися з питанням з приводу настання вагітності або, навпаки, упевнитися в її відсутності.
У цьому їм допомагають тести на вагітність. Тим більше, що їх ціна не така висока, та й придбати їх можна практично в будь-якій найближчій аптеці, а значить, і провести анонімне тестування.

Як можна дізнатись про вагітність у перший тиждень?

Часто це буває важливо і потрібно: якнайшвидше дізнатися чи ти вагітна. Адже кожен наступний день сповнений чекання і хвилювань: чи то ти дуже хочеш дитину, чи розумієш, що поки не готова.
Ти мрієш про позитивний чи негативний результат тесту та знати хочеш тут і зараз.

Календар вагітності: четвертий тиждень вагітності

Ембріон

Ваша дитинка зростом уже цілий міліметр. Вона ділиться дуже швидко і вже стає маленьким ембріончиком, як його в книжках малюють. Молодий ембріон дуже зайнятий створенням плаценти і пуповини, а потім спинного мозку, а потім і головного мозку. А через тиждень почнеться робота над органами шлунково-кишкового тракту.

Календар вагітності: третій тиждень вагітності

Ембріон

Протягом короткого часу після запліднення майже нічого не відбувається. Але після 24 годин яйце починає ділитися, ділитися, ділитися, а невелика кулька з кліточок знаходить собі затишне місце на стінці матки. Як правило, матка виштовхує все, що потрапляє до неї. Але на цей раз усе не як завжди: замість того, щоб опиратись, матка розслабляється, дозволяючи майбутній дитині добре закріпитися на стінці. Там, де ембріон облюбує собі місце, пізніше розвиватиметься плацента.