Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Чим шкідливе штучне запліднення для жінки?

штучне запліднення

У поточному році такому методу, як екстракорпоральне запліднення, виповнюється тридцять років. Погодьтеся, прекрасний вік, коли «юнацькі» помилки залишилися у минулому, а до старості ще далеко. А яка кількість жінок дістала можливість відчути радість материнства за цей період... Та все ж, багато з них мучать сумніви з приводу того, чи не зіпсує їхнє здоров`я втручання ззовні.

Чи існують протипоказання для штучного запліднення?

Так, на сьогодні їх лише два - коли жінка страждає на онкологічні або психічні захворювання. Але і в цьому випадку не все так просто. Перед тим, як жінка пройде курс штучного запліднення, вона має відвідати лікаря-онколога і отримати його дозвіл.

Внаслідок стимуляції може виникнути депресія, але, погодитеся, діагноз «безпліддя» може стати причиною ще глибшої депресії.

Часто ситуація з неврозами і депресивними станами посилюється після кількох невдалих спроб штучного запліднення. Можливо розвиток алергічних реакцій на стимулюючі препарати. При проведенні пункції яєчників зберігається ризик травмування судин і внутрішніх органів.

Також, не виключаються випадки невиношування вагітності.

Оскільки ЕКЗ є серйозним випробуванням для ендокринної системи жінки, то цілком імовірне порушення в її роботі, збільшення маси тіла і т.д.

Чимале значення має вік жінки, яка зважилася на такий метод вирішення проблеми безпліддя. А це означає, що у жінок після сорока років вищі шанси на те, що клімакс почнеться раніше покладеного терміну, що є стресом для її організму.

Можна чекати загострення хронічних гінекологічних захворювань. А в результаті використання спеціальних препаратів в боротьбі з цими загостреннями, цілком можливо виникнення проблем з печінкою.

Проте, усі ці проблеми - ніщо перед реальним шансом знайти щастя материнства, саме з цієї причини більшість жінок, навіть після перших невдач, не зупиняються і повторюють спроби знову і знову.

За матеріалами unian

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Різновиди, причини виникнення та лікування безпліддя

З проблемою безпліддя стикається значна кількість пар, які намагаються обзавестися нащадками. Причин відсутності дітей у пари може бути безліч, навіть при тому, що обидва партнери здорові. Для лікування безпліддя у Львові, варто звернутися до клініки, за посиланням https://ivfclinic.lviv.ua/likuvannja-bezpliddja/ яка займається репродуктивними дослідженнями.

Штучне запліднення та його вартість у Києві в "Медичному центрі ІГР"

Незважаючи на масу чуток і міфів, ЕКЗ є стандартним, досить безпечним і поширеним методом лікування безпліддя. Для пар, які протягом року і після тривалого лікування не можуть зачати і народити дитину, екстракорпоральне запліднення є єдиним способом завагітніти.

Первинна консультація гінеколога при жіночому безплідді у Києві біля м. Житомирська

Усім без винятку жінкам слід регулярно відвідувати гінеколога. Однак, багато жінок звертаються до лікаря лише в тому випадку, коли виникають проблеми зі здоров'ям або зачаттям дитини. В цей же час фахівці заявляють: своєчасна діагностика і консультація у гінеколога дозволяє на ранніх стадіях виявити різні проблеми репродуктивної сфери, в тому числі ті, які призводять до порушень фертильності та безпліддя в майбутньому.

Програми ЕКЗ – можливість побороти безпліддя та народити дитину

Безпліддя – це актуальна проблема багатьох сімейних пар. Майже 30% молодих людей не можуть мати власних дітей. Позитивно вирішити це питання допомагає унікальна процедура, яка одержала назву екстракорпоральне запліднення. ЕКЗ має багато позитивних сторін, тому воно пропонується пацієнтам, які звертаються до спеціалізованого медичного центру.