Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Перевірте, чи пасують ім´я та прізвище

Чи пасуватиме?

Також важливо переконатися, що ім´я разом із прізвищем гарно звучать разом. Якщо ви маєте українське прізвище, подумайте двічі перед тим, як назвати дитину іменем іноземного походження. Діана Микитенко звучить, щонайменше, дивно.

Якщо ваше прізвище довге, не вибирайте імена, яке складаэться з багатьох складів - вимовити ці два слова разом може бути складнувато навіть дорослому (а не тільки однокласникам, які обов´яз4ово знайдуть кумедний спосіб скоротити конструкцію). Ще один маленький нюанс: ініціали. Тут, в принципі, проблем бути не має, але іноді бувають випадки, коли ініціали аж занадто схожі на деякі короткі слова.

У будь-якому випадку, спробуйте вимовити ім´я разом з прізвищем уголос. Або навіть ПІБ повністю. Як воно? Звучить? Чи буває й краще?

Перелік статей з теми «Як назвати дитину»

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Все, що вам потрібно знати про уявного друга вашої дитини

Коли дитина починає раптом розмовляти з кимось неіснуючим, батьків це спантеличує і, як правило, змушує нервувати.

Для дорослих бачити, чути та говорити з кимось, кого насправді немає поряд – ознака психічного відхилення. Але для дітей це цілком нормально і є поширеним явищем. Згідно зі статистикою, 65% дітей до 7-річного віку спілкуються з уявними друзями.

10 хороших способів підвищити рівень уважності та концентрації у дітей

Змусити дитину сконцентруватися на важливому занятті непросто. Та є декілька справді ефективних способів допомогти їй зосередитися.

Багато батьків засмучуються і навіть зляться через те, як багато часу витрачає чадо на виконання домашки та інших важливих завдань. Дитина часто відволікається, та й період концентрації у неї невеликий (особливо, якщо говорити про молодших школярів). Але так буде не завжди, і ви, як батьки, можете посприяти тому, щоб малюк навчився бути уважним і фокусуватися на конкретному завданні довше.

Яку форму шкільного навчання обрати для дитини на 2022-2023 навчальний рік?

Прийдешнього навчального року, у зв’язку з повномасштабною війною, не всі школи працюватимуть однаково (онлайн чи офлайн), та й не всі діти матимуть можливість відвідувати навчальний заклад у своєму місті. Тож 2022-2023 рік вимагатиме від сучасних шкіл і вчителів справді «творчого» підходу у навчанні, що має поєднати і очну, і дистанційну форми, а також сімейну й екстернат. А батьки, у свою чергу, мають прийняти нелегке рішення – вибрати, яка форма навчання буде найкращою для їхньої дитини за сучасних умов.

Поради батькам у воєнний час

Незважаючи на те, що під час війни діти не можуть усвідомити всього жаху ситуації (це і на краще), вони все ж таки емоційно дуже чутливі. Їхня психіка – найбільш уразлива зараз. Тому ми, як батьки, повинні зробити все можливе, щоб заспокоїти дітлахів і створити навколо них максимально комфортне середовище, наскільки зараз це можливо: як фізичне, так і емоційне.