Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Вибрати ім'я: чи називати дитину в честь когось?

Ім'я

Раніше досить часто дітей називали в честь бабусі чи дідуся. Сотні років члени однієї родини носили одні й ті ж самі імена. Тільки приблизно в середині 20 століття ця традиція почала потроху забуватися і в моду ввійшли сучасні імена.

Результатом змін у суспільстві (розповсюдження та популяризація телебачення та інших видів ЗМІ, поява можливостей для подорожей завдяки новим транспортним засобам), стало те, що імена, характерні для якихось конкретних регіонів, розповсюдились дуже швидко. Поняття і розуміння "звичайної сім´ї" також змінилося і молоде покоління вже вибирає ім´я для своєї дитини, керуючись іншими принципами, ніж бабусі та дідусі. Можливо, Майкл Джексон, який назвав усіх трьох своїх дітей своїм ім´ям, приклад того, що давнішні традициї й досі мають своїх прихильників.

Одна пара батьків з трьох називає своїх дітей чиїмось іменами, часто бабусі чи дідуся, але й улюблена тітка чи дядько, чи померлий родич також можуть мати честь спадкувати своє ім´я новонародженому.

Якщо ім´я звучить несучасно, як на вас, спробуйте його змінити, погратися з літерами чи складами. Можливо, ви сумістите декілька імен в одному.

Вирішите чи не вирішите ви називати дитину іменем якоїсь конкретної людини, беріть до уваги те, що ваші стосунки з членами вашої родини можуть з часом змінитися. Це ж може статися, якщо назвати дитину іменем вашого друга... або того милого хлопчика, який живе трохи нижче по вулиці. Якщо ці стосунки зіпсуються з часом, дитина буде продовжувати вам нагадувати про них протягом усього життя.

Наша порада.

Назвете ви чи не назвете дитину в честь когось - залежить тільки від вас цілком та повністю. Якщо ви не можете вирішити, чи варто, порадьтеся зі своєю другою половиною, подумайте над тим, щоб назвати малюка похідним або просто схожим іменем.

Перелік статей з теми «Як назвати дитину»

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Вибираємо ім´я малюку за знаком Зодіаку: земні знаки

Зазвичай до вибору імені для дитини батьки підходять дуже педантично і ретельно, довго сперечаються, радяться, часто в цей процес можуть втрутитися й інші члени сім'ї... І це правильно! Адже ім'я для людини - це назавжди. Радимо тобі прислухатися і до того, що говорять зірки. Сьогодні вибираємо ім'я для земних знаків.

Вибираємо ім´я дитині за знаком Зодіаку: повітряні знаки

У тебе народився малюк! Як ти його назвеш? Напевно в голові у тебе крутяться багато варіантів, але ти ніяк не можеш підібрати найкращий... Не проблема! Ми допоможемо підібрати ім'я для твого чада, виходячи їх його знаку Зодіаку. Сьогодні говоримо про повітряні знаки.

Вибираємо ім´я дитині за знаком Зодіаку: водні знаки

Існує дуже багато способів вибору імені: за сезонлом народження, по батькові, можна навіть класично - за церковним календарем. Але ми пропонуємо звернути увагу на знаки Зодіаку твого малюка і відштовхуватися від цього. Сьогодні говоримо про водні знаки.

Імена для дітей, як назвати дитину в 2012 році

Як правильно назвати дитину - таке питання задають собі батьки ще до народження дитини. Вибір імені дитини може залежати від різних традицій. Народження дитини – відповідальний крок, і тепер необхідно подумати, як назвати її. Ще з раннього дитинства і протягом усього свого життя жодне інше слово ми не чуємо так часто, як своє ім'я.