Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Волосся кричить SOS! - як йому допомогти?

Вона носила квіти в волоссі...

Природа мудра. Вона створила людину і наділила її якостями, не властивими більше жодній істоті на землі. Більшість з нас навіть не здогадуються про унікальні приховані можливості свого організму. Ми можемо не тільки виховати свій дух і тіло, але і за допомогою певних підказок визначити «збій» в роботі того або іншого органу. Адже недаремно біоенергетики і народні лікарі говорять про те, що кращий лікар людини - це він сам і його підсвідомість.

Пригадайте, напевно косметолог не раз акцентувала вашу увагу на тому, що ломкі нігті - ознака браку кальцію в організмі, а суха шкіра явно страждає від недоліку вітаміну А. Те ж і з волоссям. Волосся, мабуть, один з найточніших барометрів нашого здоров´я, бо кожна певна причина їх «нездоров´я» прямо або побічно «кричить» про ту або іншу проблему в організмі.

Що робити, якщо кінчики січуться?

Упевнені, ви посміхнулися, прочитавши цю фразу. Адже ви чудово знаєте, що кінці, що січуться, - це зловживання феном, фарбою і розжареними щипцями. Проте все не так вже і просто. Якщо ви дотримуєтесь простих правил догляду - підстригаєте кінці кожні 3-4 тижні і не зловживаєте феном, а волосся все одно залишається схожим на копицю сіна, задумайтеся про свою систему харчування. Саме у такому разі важливо пам´ятати про те, що любить і до чого має неприязнь наше волосся. Складіть собі зразкове меню, де в одній колонці великими синіми (зеленими) буквами напишіть продукти, які слід вживати в першу чергу, а в іншій - червоним кольором заборонений перелік.
Ваша таблиця виглядатиме приблизно так:

КорисноШкідливо
Овочі та фруктиФаст-фуд
ЗерновіСмажене
Горіхи та насінняЖирне
ВодаМучне
Рослинні жири


Порада для власниць посіченого волосся. Волосся, що січеться, обожнює касторову, мигдалеву і оливкову олії. Змастіть їм голову, після цього надягніть целофанову шапочку (як для душу чи плавання), а потім оберніть її рушником, а за годину гарненько промийте. У кінці обполосніть волосся завареним чаєм, настоєм ромашки або липового цвіту.

Як лікувати ламке волосся?

Ламке волосся просто кричить вам про неполадки в кишечнику. У деяких випадках ламкість свідчить про втрату вологи волосяним стрижнем. Тому спершу спробуйте укріпити волосся «народними» засобами. Якщо ж поліпшення не наступило - бігом до терапевта.

Порада. Окрім зміни власного раціону, який потрібно обов´язково поповнити кисломолочними продуктами, полюбіть маски. Ось одна з найдієвіших: до подрібненого в м´ясорубці листа алое додайте по столовій ложці меду і касторової олії. Суміш, що вийшла, збийте з одним жовтком і чайною ложкою коньяку. Запасіться терпінням, адже тримати маску потрібно не менше години. Курс лікування - шість процедур, що виконуються один раз на тиждень.

Що робити, якщо у мене тьмяне волосся?

Це говорить про недолік гладкості кожної окремої волосинки, а також про вигорання пігменту (природного або штучного). Проте головна причина тьмяності - низький гемоглобін.

Порада. І знову - про харчування, бо тьмяному волоссю дуже часто не вистачає вітаміну Н, який поліпшує стан рогового шару волосся і укріплює їх. Знайти цей вітамін в природі достатньо проблематично, тому приймайте препарати, що містять цей вітамін два-три рази на рік. Підживіть організм тирозином - їжте мигдаль, авокадо, молочні продукти, кунжут і гарбузові насіннячка. Не забувайте про цинк - тонке волосся говорить про брак цинку в організмі. Балуйте себе устрицями, креветками, раками. Крім того, будуть корисні м´ясо, свійська птиця, морепродукти, вівсяні пластівці, боби, яйця і молоко, а також чорний хліб і насіння соняшника.

Перевірте гемоглобін і налягайте на продукти, що містять залізо - гранати, м´ясо і червоне вино.

Як доглядати неслухняне волосся?

«Я нічого не можу з ним зробити», - скаржиться молода мама перукареві. Якщо на вулиці жару - волосся так електризується, що зібрати його в купу просто неможливо, якщо потрапиш під дощ - обвисає бурульками. Причина такої "неслухняності" криється в підвищеній пористості волосяних стрижнів.

Порада. Спробуйте хоч іноді обполіскувати волосся охолодженою мінеральною газованою водою, яка добре тонізує шкіру голови і надає природний мікромасажний ефект, стимулюючи кровообіг.

Як правильно зволожувати сухе волосся?

Таке волосся надзвичайно важко укласти, заплести, зав´язати бантики. Таке проблемне волосся просто «просить» вас сходити на консультацію до нефролога - сухість шкіри голови і волосся зустрічається при захворюваннях нирок. І ще - можливо, у вас дефіцит вітамінів А, В, С, а також і дефіцит білка.

Порада. Зверніть увагу на засоби з догляду за волоссям (шампуні, кондиціонери, маски), що містять екстракт бамбука: вони укріплюють і пожвавлюють тонке, тьмяне волосся, додають їм об´єм і при цьому не перенавантажують.

Волосся випадає

Катастрофічне випадання волосся приводить вас у жах. Не панікуйте. Проаналізуйте ситуації, у яких ви знаходилися останні півроку. Тільки-тільки дали життя маленькій людині? Або обставини змусили перервати вагітність? Тоді причина випадання волосся в ендокринних порушеннях. Такі зміни спричиняють за собою порушення балансу чоловічих і жіночих гормонів, що і позначається на вашому волоссі.

Порада. Чекати. Через два-три місяці стан повинен покращати. Якщо цього не відбулося, здайте аналіз крові на цукор. Саме випадання волосся може бути першими ознаками цукрового діабету, при якому порушується мікроциркуляція в дрібних капілярах, що живлять волосяні цибулини. Ну а якщо особливих змін в організмі не спостерігалося, значить, причина випадання волосся в щоденних стресах, хронічних замках і шийному остеохондрозі.

Стрес потрібно знімати. Навчиться робити це за допомогою хорошої музики, ароматних олій або звуків природи. При запорах, коли організм з кожним днем все більше і більше засмічується шлаками, важливе правильне харчування. Подружіться з клітковиною (капуста, яблука, морква), водою і спортом. Ну а остеохондроз лікуйте масажами. Заразом і стрес пройде.
А можливо, вам просто потрібно змінити шампунь.

У мене лупа – що робити?!

З особливою увагою віднесіться до шлунково-кишкового тракту. Жирні луски голови вказують на проблеми з товстим кишечником, захворюваннями жовчовивідних шляхів і уповільненням обміну речовин. Крім того, лупа може бути наслідком алергії.

Порада. Харчуйтеся правильно, без цукру, солі, кави і шипучих напоїв. Обожнюєте чіпси? Тоді доведеться вибирати - чипси або білі сніжинки на піджаці. Балуйте шевелюру ферментними препаратами, які допомагають печінці і підшлунковій залозі працювати злагоджено: панзинорм, панкреатин, мезим форте.

Передчасна поява сивини – чи можна щось зробити?

Волосся сріблилося - з´явилася сивина. У небезпеці - підшлункова залоза і щитовидка. У вашому випадку важливо виключити гормональну дисфункцію.

Порада. Їжте менше за солі і кислої їжі, не перевтомлюйтеся, не піддавате себе стресам.

Ученими доведено - найпишніша шевелюра відростає до 30 років. Від 30 до 50 років кількість волосся різко зменшується, після чого може залишитися незмінним.

Британський стиліст Енді Уффелса, у якого причісуються багато знаменитостей, зробив цікаве з психологічної точки зору відкриття: клієнти, чиє волосся знаходиться у відмінному стані, набагато удачливіші в роботі і особистому житті, ніж володарі волосся з ознаками пошкодження. Бережіть шевелюру і нехай вам везе.


(За матеріалами Greenmama)

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Дитяча казка: Казкова подорож до палацу Короля Мороза

Одного разу гномик Льова вирушив на прогулянку в зимовий ліс. Льова насолоджувався прогулянкою, як раптом, невідомо звідки, піднялася сніжна буря. Гном намагався повернути, але сніг кидався йому в очі, і, здавалося, ось-ось зіб'є його з ніг. Гном і не зрозумів, як довго це тривало. Але коли вітер вщух, він зрозумів, що не знає, як повернутися назад.

Аналіз крові на тироксин (Т4)

Ендокринологічний чек-ап є корисним комплексом досліджень для загальної оцінки вашого стану, до якого обов'язково має входити аналіз на Т4 або тироксин. В мережі INVIVO ви можете здати як окремий аналіз на тироксин, так і пройти комплекс досліджень для оцінки стану щитоподібної залози, на який можна записатися по посиланню https://invivo.ua/uk/kiev/service-detail-spravochnik/33/.

Що таке професійна доглядова косметика? Розповідає Maska Cosmetics

Кожна жінка прагне виглядати і відчувати себе чудово. Завдяки професійній доглядовій косметиці, ви можете досягти неймовірних результатів у догляді за вашим обличчям, тілом та волоссям. В даній статті ми розглянемо важливість доглядової косметики, її переваги, та як правильно обирати продукти для досягнення найкращих результатів.