Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як отримати молодіжний кредит?

Як отримати кредит?

Про молодіжний кредит у запитаннях і відповідях.
Існують три умови отримання молодіжного кредиту: вік кандидата не старше 30 років включно (для одинаків - 28 років включно); перебування на квартирному обліку; платоспроможність кандидата (постійне місце роботи).

На скільки років надається кредит?

Молодіжний кредит надається на термін до 30 років.

Яким є механізм отримання кредиту?

Механізм фінансування молодіжного житлового будівництва передбачає надання кредитів молодим сім´ям, у яких вік подружжя не перевищує 35 років включно, а також самотнім громадянам до 35 років включно. Кредит має погашатися протягом 30 років після отримання житла. При цьому родина, що не має дітей, виплачує три відсотка річних до моменту народження дитини (перший внесок складає три відсотка). Народження однієї дитини дає право на безвідсотковий кредит. Позичальникові, який має двох дітей, держава сплачує 25 відсотків суми кредиту, а тим, у кого є троє чи більше малюків - 50%.

Як визначається розмір молодіжного кредиту?

Розмір кредиту визначається, виходячи з норми 21 кв. метр загальної площі житла на одного члена сім´ї та додатково 20 кв. метрів на сім´ю і середня вартість будівництва одного квадратного метра житла (за даними Державного комітету будівництва, архітектури та житлової політики України для кожного регіону).

Яким саме законодавчим актом підкріплюється молодіжне кредитування?

Положенням про порядок надання пільгових довготермінових кредитів молодим сім´ям та одиноким молодим громадянам на будівництво (реконструкцію) і придбання житла, затверджене постановою Кабінету Міністрів від 29 травня 2001 року №584.

Чи повинен позичальник вносити під заставу своє майно, для того, щоб отримати кредит?

Позичальник вносить під заставу тільки побудоване йому житло і з юридичної точки зору оформлене як приватна власність позичальника для забезпечення погашення зобов´язань за кредитом.

Коли починається погашення кредиту і виплата відсотків по ньому?

Кредит позичальник починає погашати після отримання документів на право власності та оформлення застави, так само і виплата відсотків за користування цим кредитом.

Як відбувається погашення молодіжного кредиту позичальником?

Погашення кредиту позичальником проводиться рівними частинами до останнього дня місяця звітного кварталу.

Які наслідки у разі відмови від кредиту?

При відмові від молодіжного кредиту кредитна угода між регіональним відділенням та позичальником розривається, позичальнику повертається перший внесок та гроші, сплачені ним у рахунок погашення кредиту, крім відсотків за користування ним та пеня, а також страховий внесок.

Чи передбачається в майбутньому збільшення віку учасників програми?

Такі пропозиції розглядаються, але слід сказати, що у ряді держав віковий ценз ще менший - 26-28 років. Постановою Кабінету Міністрів України від 17.07.2003 року №1065 встановлено для молодих учених вік до 35 років.

Чому курс долара незмінний, а ціна на квадратний метр житла збільшується?

Ціни квадратного метра житла регулюються Держбудом України. Фонд щоквартально отримує від Держбуду відповідні дані.

Чи не можна зробити реконструкцію (капремонт) у квартирі (будинку)?

Згідно зі ст. 10 Закону України "Про сприяння соціальному становленню та розвитку молоді в Україні" молоді сім´ї та молоді громадяни можуть одержувати за рахунок бюджетних коштів пільгові довгострокові державні кредити на будівництво і придбання жилих будинків і квартир, на оплату вступних пайових внесків при вступі до молодіжних житлових комплексів, житлово-будівельних кооперативів, а також на обзаведення домашнім господарством.

Чому, коли у складі сім´ї один з членів не підпадає під умови кредиту за віком, сім´я у повному складі не може бути учасником програми молодіжного кредитування?

Згідно з п. 2 Положення, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 29.05.2001року № 584 кандидат - молода сім´я, яку в правовідносинах, що виникають відповідно до цього Положення, представляє чоловік чи дружина, або одинокий молодий громадянин (громадянка), які згідно із законодавством мають право на отримання кредиту і подали відповідні документи консультаційному центру. Громадянин, який перебуває на квартирному обліку в одній області, але мешкає і працює в іншій, не може бути учасником програми?

Чому молодих самотніх громадян обмежують нормативним метражем?

Згідно з п. 20 Положення, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 29.05.2001року № 584 розмір кредиту на будівництво (реконструкцію) визначається регіональним відділенням Фонду, виходячи з норми 21 кв. метр загальної площі житла на одного члена сім´ї та додатково 20 кв. метрів на сім´ю (далі - нормативна площа), вартості будівництва (реконструкції) житла за цінами, що діють на час укладення кредитної угоди, та витрат на страхування в період будівництва (реконструкції) житла. При цьому розрахункова вартість 1 кв. метра житла не повинна перевищувати його середньої вартості, що склалася в регіоні відповідно до даних Держбуду. Ця норма встановлена як для одиноких молодих громадян, так і для молодої сім´ї.

Чому відсутня можливість комплектації квартири за власним смаком та бажанням?

Будівельна організація згідно з проектно-кошторисною документацією визначає вартість одного квадратного метра житла, виходячи із тої комплектації, яка розрахована в кошторисі. При згоді з підрядною організацією можлива заміна комплектації квартири без зміни розміру кредиту та вартості одного метра квадратного житла.

Чому неможливе перепланування помешкання на періоді будівництва?

Перепланування квартири можливе при зміні проекту, при цьому можлива зміна площі квартири, що тягне за собою додаткові витрати будівельника і відповідно зміна вартості одного квадратного метра. Недотримання встановленого порядку перепланування житла тягне за собою неможливість його здачі державній приймальній комісії в експлуатацію і відповідно неможливість заселення в збудовану квартиру.

Молода одинока громадянка є опікуном своєї неповнолітньої сестри. Чи можливе надання кредиту, як для неповної сім´ї з двох осіб (враховуючи пільгу передбачену для сім´ї з дитиною)?

Згідно з п. 3 Положення, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 29.05.2001року № 584 право на отримання кредиту мають молоді сім´ї та одинокі молоді громадяни, які згідно із законодавством визнані такими, що потребують поліпшення житлових умов, а саме:
  • сім´я, в якій чоловік та дружина віком до 30 років включно;
  • неповна сім´я, в якій мати (батько) віком до 30 років включно має неповнолітніх дітей (дитину);
  • одинокі молоді громадяни віком до 28 років включно.
    Молоді вчені, подружжя, у якому чоловік або дружина є молодим ученим, та неповні сім´ї, в яких мати або батько є молодим вченим, які потребують поліпшення житлових умов, мають право на отримання кредиту до досягнення молодими вченими віку 35 років включно, якщо вони є громадянами України, працюють на державних підприємствах, у державних науково-дослідних (науково-технічних) установах та організаціях, вищих навчальних закладах та закладах післядипломної освіти III - IV рівня акредитації на посадах наукових (науково-педагогічних) працівників, зазначених у переліку посад наукових (науково-педагогічних) працівників державних підприємств, установ, організацій, перебування на яких дає право на призначення пенсій та виплати грошової допомоги у разі виходу на пенсію відповідно до статті 24 Закону України "Про наукову і науково-технічну діяльність", затвердженому постановою Кабінету Міністрів України від 22 листопада 2001 р. N 1571 (Офіційний вісник України, 2001 р., N 47, ст. 2103), або навчаються за денною формою в аспірантурі, ад´юнктурі, докторантурі.

    Два позичальника, які раніше незалежно один від одного одержали молодіжні кредити, одружуються. Чи можливо вирішення житлового питання щодо об´єднання житлової площі?

    Не варто об´єднувати кредити, оскільки при отриманні кожним окремо одиноким молодим громадянам додається по 20 кв. метрів площі, на сім´ю ж додається 20 кв. метрів тільки один раз.
  • Файли для завантаження

    Цікавий матеріал для вас

    Схожі статті

    |

    Автобусні подорожі з дітьми: поради та лайфхаки від «Зеленого Слона»

    Подорожі з дітьми – це завжди чудова можливість провести час разом, побачити нові місця та створити незабутні спогади. Проте, подорож автобусом з дітьми може здатися складним завданням, адже їм може бути нудно, незручно або просто нецікаво.

    6 книжок для дітей віком 5-10 років від #книголав

    У магічному світі книг діти відкривають для себе нові горизонти, навчаються важливим життєвим урокам і розвивають свою уяву. Наша добірка книг для дітей від 5 до 10 років — це захоплива подорож, де на кожній сторінці на них чекають різноманітні відкриття та цікаві пригоди.

    Як вибрати монокуляр

    Незалежно від того, чи є ви любителем дикої природи, нічних прогулянок, походів у гори чи спостережень за тваринами, монокуляр стане чудовим рішенням для всіх, хто цінує зручне та ефективне обладнання. Однак для людей, які не знайомі з цією технікою, вибір правильного пристрою може виявитися складним завданням. Тому перед тим як придбати монокуляри, варто з’ясувати, на які фактори слід звернути увагу.

    Мазі негормональні при псоріазі у Києві та Україні з доставкою

    Псоріаз – хронічна патологія, з якою може зіткнутися будь-яка людина. Хвороба вражає здорові ділянки шкіри та носить системний характер. Вона характеризується появою червоних плям, лусочок і сильної сверблячки. Цей стан викликає не лише фізичний дискомфорт, а й суттєво знижує якість життя людини у будь-якому віці.