Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Новий рік 2013: Як прикрасити будинок своїми руками

Новий рік 2013: Як прикрасити будинок своїми руками

Зустрічаючи Новий рік, ми дбаємо про те, щоб свято проникло у всі куточки як нашої душі, так і нашої оселі. Прикрасити весь будинок, та так, щоб і гостей здивувати, і себе порадувати допоможуть декілька наших порад.

Хвойний декор

Ялинка на Новий рік - всьому голова. Але, надягаючи на голову корону, не забувайте «зріти в корінь». Ви пам'ятаєте, як у дитинстві знаходили подарунки під ялинкою? Чому б не відродити цю традицію? Замаскуйте підставку ялинки штучним снігом. Найдоступніший варіант - вата. Одержаний замет посипте блискітками, поставте в нього фігурки Діда Мороза, Снігуроньки.

Запах хвої корисний для кровообігу, і справляє заспокійливу дію на нервову систему. Поширити ялиновий дух можна по всьому будинку, прикрасивши стіни, двері, вікна справжніми гілочками ялинки. Гілочки теж можна прикрасити ялинковими іграшками, гірляндами та розсипами снігу. Штучний сніг продається в магазині, але ви можете самі його виготовити. Зваріть в каструлі міцний розчин солі (приблизно 2 склянки на 2 літри води), остудіть, покладіть в каструлю ялинові гілки годин на п'ять. Гілки, вийняті після такої процедури з каструлі, будуть блищати кристаликами солі. Видовище дуже красиве і запам'ятовується.

Є і більш вишуканий спосіб декорування ялинковими гілками - за допомогою дроту. Закріпіть на ньому найгнучкіші лапки, прикрасьте - і ідеальний каркас для будь-якої композиції готовий. Можна вішати на стіну, можна обернути навколо дзеркала або головної страви на святковому столі.

Сніжний настрій

Всім відомі паперові сніжинки можна не просто хаотично і безладно розвісити по будинку, а обклеїти ними телевізор, комп'ютер, шафу. Снігом можна припорошити книжкові полиці, ватяними заметами покрити землю в квіткових горщиках, зімітувати іній на листочках (використовувати ту ж техніку, що і на ялинових гілках).

Казкові жителі

Поставте фігурки Діда мороза, Снігуроньки та інших новорічних персонажів у найнесподіваніших місцях: у холодильнику, на підвіконні за вікном, у ванній, в квіткових горщиках, на фіранках, під стелею.

Різнокольорові гірлянди

Розвісьте світлові гірлянди під стелею, на вікнах, на шафах. Якщо у вас знайшлося кілька невеликих гірлянд, можна скласти їх в кулясту форму в різні посудини: у капелюх з полями, трилітрову банку, пару черевиків. Виглядати це буде так, як ніби квартиру відвідали гноми, і перетворили її на печеру зі скарбами.

Свічки

З декількох свічок за допомогою досить міцного дроту можна створювати цілі світильники. Зігніть дріт, як вам заманеться, закріпіть на ньому свічки - і оригінальна річ готова.

Маленькі плоскі свічки добре плавають на воді. Скористайтеся цим, створивши новорічну композицію. У широку прозору ємність (салатниця або ваза для пуншу ідеально підходять) налийте води. На дно опустіть кілька гарних блискучих штучок: скляні камінчики, які можуть притримувати «дощик», монетки, намиста (краще всього перлинні). На поверхню води покладіть кілька свічок. Їх світло буде відбиватися у воді, гра відблисків зачарує вас. Варіант для вечора тет-а-тет: Наповніть вазу підфарбованою водою. Покладіть свічки і бутони троянд, відділені від стебел. Воду підтримуйте теплою, щоб троянди залишалися розкритими.

Але справжня екзотика - це "ялинкові свічки", зроблені своїми руками. Ви відчуєте себе чарівниками, розтоплюючи в залізній каструлі стружки свічкового стеарину чи воску, розмішуючи в ньому дрібно покришені ялинкові голки. До складу можна додати також шишечки (для краси), пелюстки троянд, палички кориці та апельсинові скориночки. У розчин можна додати трохи гуаші - тоді свічки вийдуть з кольоровими розводами. Отриману масу розливають по формах (бажано, залізних), стежачи, щоб фітіль знаходився строго в центрі кожної майбутньої свічки. Почекайте, поки віск застигне. Щоб витягнути його з тари, розігрійте її над вогнем. При горінні такі свічки виділяють аромат спалюваних інгредієнтів. Не переборщіть з кількістю голок в розчині, інакше свічка буде злегка чадити.

Шампанське

Звична пляшка Радянського шампанського - це вже якось нудно. Нарядіть її! Для цього візьміть шматок сріблястої матерії або серветку цього кольору. Оберніть тканину навколо пляшки, закріпіть шпильками, зніміть, зшийте краї серветки. Уздовж шва пришийте 4 великі декоративні золоті гудзики. Виверніть чохол навиворіт, зашийте дно. Одягніть наряд на пляшку, навколо горлечка пов'яжіть стрічку в тон серветці. Наряд для шампанського готовий!

Більше кольору!

Тепер можна перетворити ваші вікна в казкові вітражі, не піклуючись про те, як потім це все відмити. Спеціальні фарби для скла продаються в художньому відділі будь-якого магазину. Ними ж можна розфарбувати плитковий фартух на кухні, і навіть шпалери, що миються. Так що, сміливо відкривайте фарби і творіть. Залучіть до цього заняття дітей - вони будуть просто щасливі помалювати на стінах, адже в звичайний час їм цього не дозволяють. Влаштуйте конкурс на кращий малюнок.

Фрукти на столі не обов'язково повинні залишатися натуральних кольорів - можна використовувати харчові барвники, щоб здивувати всіх синім апельсином і червоним ківі. А ще можна покрити їх солодким інеєм: намажте один бік фрукта збовтаним яєчним білком і посипте цукром.

Набридли одноманітні привітання всіх і вся з газет і телевізора? Створіть свою стінгазету! Під карикатурами друзів нехай красуються жартівливі вітання - це і індивідуально, і актуально. Додайте трохи пророкувань астрологів - і можна буде продавати рекламу, так як гості будуть товпитися біля цієї інформативної прикраси.

Для самих маленьких можна виготовити календар «До Нового року залишилося», сторінки якого будуть списані «інструкціями від Діда Мороза для слухняних хлопчиків і дівчаток».

На закінчення додамо: не бійтеся відпускати свої думки в творчий політ, наберіться сміливості і ви перетворите своє житло в казковий замок! Вам відкриються нові грані свята, і традиційне свято перетвориться на чарівну феєрію. Успіхів вам!

За матеріалами turist.by

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас