Календар вагітності та розвитку дитини

Новонароджений по місяцях

Як характер мами впливає на дитину?

Як характер мами впливає на дитину?

Ні для кого не секрет, що багато в чому виховання і розвиток дитини безпосередньо залежить від того, яким характером володіє її мама. Безумовно, виховуючи свою дитину, любляча мама намагається прищепити їй тільки найкращі і правильні життєві цінності, зробити дитину доброю, працьовитою і розумною людиною. Але іноді буває, що захоплюючись якимись стереотипами, мами забувають про головні правила розвитку та виховання своєї дитини. Отже, давай дізнаємося, яким характером володієш ти, і яку дитину ти в результаті виростиш?

Дуже любляча і дуже вимоглива мама

Любляча мама бажає своїй дитині тільки добра. Звичайно, вона хвилюється за своє чадо, тому намагається постійно контролювати його життя. Адже в нинішньому світі так багато небезпек і так хочеться захистити свою дитину від них.

Але, на жаль, в результаті такої надмірної опіки і контролю дитина росте забитою, неврівноваженою і заляканою. Вона нездатна самостійно приймати рішення, адже за неї практично все завжди вирішує мама.

У підлітковому віці це може відгукнутися проблемами з алкоголем і наркотиками, а також, регулярними пагонами з дому і дружбою з неблагополучними соціальними колами. В результаті вростає слабохарактерна людина або людина, схильна до скоєння злочинів.

Не любляча, але вимоглива мати

У таких матерів діти дуже швидко дорослішають, так і не відчувши всю повноту дитинства. В результаті, подорослішавши, вони намагаються компенсувати всі втрачені моменти і надолужити непрожиті дитячі враження.

Такі люди не прагнуть заводити сім'ї і виховувати своїх дітей. Для них дитинство, по суті, тільки почалося, і вони хочуть повною мірою ним насолодитися. І коли вони дозріють для повноцінного дорослого життя, сказати досить складно.

При цьому, минулі свої дитячі роки вони згадують, як не найприємніший період свого життя. З матерями ж у них складаються переважно поверхневі холодні відносини.

Байдужа матір

У таких сім'ях ростуть діти, буквально, надані самі собі. Для них не існує ніяких заборон, вони можуть в суспільстві піднімати розмови на делікатні, а часом і заборонені теми. Такі діти відчувають, що їм дозволено все, що вони захочуть. Але при цьому, вони можуть відчувати певні психологічні проблеми, серед яких: самоприниження, недовірливість, непотрібність, самотність і т.д.

У різних ситуаціях це може дати зовсім непередбачувані результати. Адже дитина без певного вектора руху просто-напросто не знає, куди їй рухатися. І в результаті вона може вибрати шлях найменшого опору. А такий шлях далеко не завжди є для найкращим і найбільш правильним.

Золота середина



Ідеальним є варіант, коли мама адекватно оцінює свої вимоги до дитини, в міру проявляє свої почуття, просить дитину робити тільки найнеобхідніші речі, не лає за незначні проступки і дрібниці і поблажливо ставиться до слабостей і деяких прохань свого чада. При цьому намагається виражати в чіткій і доступній формі свої прохання, попутно пояснюючи дитині, навіщо вона це просить, і що в результаті вийде.

У таких мам діти виростають емоційно врівноваженими, вихованими. Помірний прояв маминих почуттів допоможе в майбутньому навчитися дитині самій любити, а також дозволяти іншим любити себе. Крім того, це допоможе дитині стати дисциплінованою і цілеспрямованою!

За матеріалами uaua.info

Файли для завантаження

Цікавий матеріал для вас

Схожі статті

|

Чи вміє ваша дитина концентрувати увагу?

Вирішальне значення для результатів будь-якої праці має здатність концентрувати увагу. Дитина, яка вміє уважно слухати вчителя в школі, легше засвоює матеріал і витрачає менше часу для виконання домашніх завдань. Завдяки цьому має більше часу на відпочинок і розваги.

Перші кроки дитини: головне не поспішати!

Уже в той момент, коли дитина робить свій перший переворот зі спинки на животик, він готується до ходіння. Спираючись на ручки, вона виявляє новий ракурс. Піднімає головочку і розглядає все навколо. Наступний етап - встати на карачки. М'язи спини зміцнюються, координація рухів поліпшується.

Персоналізовані казки. Казкотерапія, як метод виховання дитини

При слові «казка» перша асоціація, яка виникає в кожної людини – це дитинство. Дійсно, дитинство і казка нерозривно пов´язані одне з одним. З найперших днів батьки, укладаючи доньку чи сина спати, наспівують колискові і розповідають дитячі казки. Казка - кращий засіб зацікавити маленьку людину, заспокоїти її, змусити замислитися, допомогти усвідомити навколишній світ і дослідити його. Казка розвиває фантазію і будить творчі здібності.

Коли дитина б´є маму

У різні моменти розвитку і зростання дитина півтора - трьох із половиною років починає перевіряти межі дозволеного, зокрема таким способом: б´є, щипає, кусає, смикає за волосся маму, тата, бабусю. Як правило, в цьому віці події розгортаються в колі сім´ї і ще не поширюються на інших дітей.