МамаТато

Усе, що ви маєте знати про дітей

харчування дитини, меню, рецепти

Модератор: Хорошая)

дякуючі 1Julieta
#14072
Сніданок- найважливіша їжа упротязі доби,але багато батьків відносяться до нього без фанатзій, та роблять його нудним.Кукурудзяні пластівці та склянка молока-це те що діти частенько снідають- у будь якій країні. Але буває й по-іншому:

Сакі Сузуки, 2 роки, Токіо
В меню: білий рис, соєвий суп, кабачки тушковані на повільному вогні в соєвому соусі, солодкий напій саке, мариновані огірки(улюблена їжа Сакі), омлет й шматочок лосося на грилі.

Дога Гунче Гурсо, 8 років, Стамбул
В меню: мед и томлені вершки, під назвою «каймак», тости, чорні й зелені оливки, яєчня з гострими сосисками «сукук», вершкове масло, яйця круті, густий виноградний сироп, ассортимент овечих, козиних и коровьячих сирів, джем з айви та полуниці, випічка й хліб,томати, огірки, біла редиска й інші свіжі овочі, паста зробленаиз запеченого червоного перцю, халва із смаком фундука, молоко й помаранчевий сік.

Натанель Вітчі Пікард, 6 років, Париж
В меню: ківі, тартинка, розрізаний навпіл хліб-багет із вершковим маслом та ожиновим джемом, зробленим його бабусею, холодне молоко й мюслі, фреш-помаранчевий сік.
Філіп і Шелен Камтенго, кожному по 4 роки, місто Чітедз, Малаві, Південна Африка
В меню: солодкий пиріг з кукурудзяної муки, варена картопля, чорний чай.

Коки Хайаші, 4 роки, Токіо
В меню: зелений перець з маленькими сушеними рибками, соєвий соус, кунжутне насіння. Сире яйце змішується з соєвим соусом й засипається гарячим рисом. Також на столі тарілка с корінням лотуса й лопуха, морква з кунжутним маслом, солодке рисове вино, соєвий суп, виноград, груші й молоко.
Вів Боурдрез, 5 років, Амстердам
В меню: склянка молока з хлібом й вершковим маслом, а також — дуже важливо!!! — хліб посипаний солодкою шоколадною крихтою,що зветься «хагельслаг».
Бірта Гурдун Браньярсдоттир, 3 роки, Рейкьявік, Ісландія
В меню: вівсяна каша — головнийсніданок в Ісландії. Бірта також випиває ковток «лісі» — масла з печінки тріски. Взимку довгий час сонце лише трохи показуваєтся над горизонтом й у дітей виникає дефіцит вітаміну Д. Але цього вітаміну достатньо у рибячому жирі, котрий Бірта привчена пити на сніданок.

Арісія Доменіка Феррейра — 4 роки й Хоакім Джордже Феррейра Гомез — 2 роки, Сан Пауло, Бразілія
В меню: шоколадне молоко. Але брат Хоакім віддає перевагу чашці кави з молоком «лате». У бразільских батьків прийнято давати каву дітям — це культурна традиція. Також в меню хліб, шинка, сир, хліб з вершковим маслом.

Эмілі Катумба, 7 років, Чітедже, Малаві, Південна Африка
В меню: кукурудзяня каша з соєвим та арахісовим борошном,млинці з кукуркукурудзяного борошна, цибуля, часник, перець чилі разом з вареною солодкою картоплею та гарбузом. А ще темно-червоний сік вироблений з сухих квітів гібіскуса та цукру.
Оюкі Озарслан, 9 років, Стамбул
В меню: чорный хліб з зеленими й чорными оливками, горіхова паста, томати, варені вкруту яйця, полуничный джем, вершкове масло, вимочене в меді й асортимент турецьких сирів.
Тіаго Буэно Йонг, 3 роки, Сан Пауло, Бразілія
В меню: кукурудзяні пластівці, банановий пиріг, солодкий білий хліб — дуже популярний у бразільских дітей, намазаний м,яким вершковим сиром.

А який сніданок у ваших діточок? Европейський, чи традиційний український?
В нас - консервативно: молочна каша, старший- з йогуртом їсть, меншому кашку варимо на козячій суміші Ненні. Й однозначно- олія печінки тріски- на сніданок «не пройде» :))
Аватар користувача
дякуючі roza
#14141
в Бразилии дают кофе детям как правило только с 5-6ти лет в силу того что в раннем возрасте не очень полезно, по крайней мере если пить каждый день по ~2 чашки. Даю малому (7 лет) по утрам растворимый nescafe такой 3 раза в неделю и 4 раза зеленый чай, очень редко какао/капучино
дякуючі 1Julieta
#14143
э-э-э- в 7 лет-растворимый кофе??? растворимый-вообще не рекомендуется пить-он же кислотность нарушает. ну и в 7 лет...кофе..... до 16 лет кофе категорически не рекомендуется. к нему есть привыкание(к кофеину), да и возбуждать искусственно работу сердечно сосудистой системы- не гуд- пока дети ратсут -лучше не раскачивать этот баланс..
я сама- люблю кофе, но пью только заварной.
а детям...ну иногда они какао пьют- с молоком,буквально недавно распробовали(потому что до 2 лет и какао нельзя) но опять же- пьем с козьим молоком,с Ненни-3, чтоб не сыпало , там больше молочка гипоалергенного, чем какао..

вообще-почитав эту статью подумала что у наших деток еще в общем то очень неплохие детские завтраки, бережно относимся к здоровью своих малышей...
дякуючі Daria111
#14153
В нас напевно швидше за все традиційний українській сніданок, частенько полюбляємо молочні каші, манку) ну і останнім часом донька дуже любить тости з моцарелою і помідором) Про каву мови немає - кава тільки для мами з татом)
дякуючі Kateruna87
#14168
в нас теж про каву для дитини навіть мова не заходить, в нас дуже люблять їсти на сніданок різні кашки, а сама найулюбленіша це ось ця вона дуже смачна
дякуючі Marynaka
#14248
що ми тільки не куштували....але виникло питання, що все ж таки давати дитині на сніданок? і допоміг нам у цьому журнал Пізнайко, в ньому ми прочитала всю потрібну інформацію, що можу сказати журнал виправдовує поклаені надії..
Аватар користувача
дякуючі МаринаКлимова
#16814
У меня двое маленьких детей, одному три года, второму два.
Вот, что им готовлю.
Овсяную (гречневую, ржаную, пшеничную, кукурузную и проч.) кашу + 2 перепелиных яйца + молоко или травяной чай. Кашу иногда заменяю творогом или реже кукурузными хлопьями.
Аватар користувача
дякуючі ZoryanaMore
#16844
У нас просто в семье так заведено, что завтрак должен быть полноценным. Каша обязательно, или гречка, или рис чаще всего. Яйца чередую куриные с перепелиными, сыр. Какао вообще не проблема, пьют с удовольствием. В школу тоже берет и мандаринки, печенье, сок. Старший в этом году перешел в пятый класс, бесплатного питания больше нет. Платить не захотели, потому что он и то плохо ел, почти всё оставлял. Поэтому сейчас часто через заказываю бургеры. Даю по одному в школу, он, говорит, что съедает его после второго урока. Плюс, еще к нему чай покупает. Ну, а младшая пока в школе кушает, вроде, даже говорила, что там вкусное что-то дают.)
Востаннє редагувалось 26-05-2016, 14:23:56 користувачем ZoryanaMore, всього редагувалось 1 раз.
Аватар користувача
дякуючі Анна Смолина
#16954
мы сегодня кушали омлет из домашних яиц.
дякуючі anya555
#17713
чаще овсянка
Аватар користувача
дякуючі Мария Лионова
#18817
мои сынишки кушают утром космостары с молоком
Аватар користувача
дякуючі Oliviya
#19393
Овсянка с утра как ритуал) Потом чаек с печеньем, или просто, и кто куда)
Аватар користувача
дякуючі olka235
#19534
люблю готовить завтрак себе, заворачивать его с собой вот в такие пакеты и потом уже на работе покушать. очень люблю. готовлю обычно салатик и ещё что-нибудь мясное

Недавно я наткнулся на сайт, который полностью пер[…]

це так

Привіт

Помощь юриста

привіт

Ще більше корисного та цікавого!