МамаТато

Усе, що ви маєте знати про дітей

все про дитячі хвороби, лікування, загартування

Модератор: Хорошая)

Аватар користувача
дякуючі aronskaya
#147
Які щеплення ви плануєте робити своїй дитині? Чи хочете відмовитися від деяких? Чому? Які щеплення уже зробили?
дякуючі Utaru
#958
Ребенку сделала все прививки, на если еще рожу, больше не хочу прививать. Есть информация на личном опыте, как непривитому ребенку быть с садом и школой? Поделитесь.
Аватар користувача
дякуючі Yaremko
#980
прививки це добре але завжи є вийнятки і тому якщо мама бачить що із здоров'ям дитини не є добре то вніякому разі не йти на поводу у лікаря, бо він завжди зробить маму крайню.
Особисто я крім останьої зробила всі своїй дитини але для мене було основним такі прививки як для хлопчика від паротиту а для дівчат від краснухи, але і ті можна перенести якщо мама бачить що поздоровю ну ніяк бо прививка ще однозначно підвищене небазпека для здоров'я
Аватар користувача
дякуючі aronskaya
#983
З цього приводу можу лише сказати, що тут дійсно все залежить від дитини
Особисто я маю тільки одне щеплення (дифтерія). Мама - лікар вирішила зробити так.
Я здорова під час будь-якої епідемії. Імунітет залізобетонний.
За однією людиною статистику, звичайно робити не можна, це ілюстрація до того, що підхід має бути індивідуальний.
А з цим у нас проблеми.
Аватар користувача
дякуючі Олеся
#1487
Також робила щеплення згідно з графіком, однак - жалкую. Зараз би вже щеплення у родбудинку не робила б. Для щеплення другої дитини не буду використовувати вітчизняну вакцину.
Аватар користувача
дякуючі der kommandant
#1491
Щеплення це завше корисно. Та проблема в тому, що частіше за все вітчизняні вакцини або погані, або їх постачальники не дотримуються умов зберігання. тому краще пошукати щось дійсно якісне.
дякуючі Гість
#1600
Дорогі мамусі! Будьте обачні! Надсилаю статтю про щеплення-по-моєму, все зрозуміло...
. Щеплення: хто ризикує більше?

З кожним роком календар профілактичних щеплень поповнюється все новими вакцинами. Чи захищають вони від хвороб? Чому багато батьків відмовляються від вакцинації своїх дітей?
Консультант - Олена Орловськая, педіатр, натуропат
В квітні 2006 року близько 200 українських дітей потрапили в лікарні з температурою 38-40 °З, нудотою, висипом, головним болем і різзю в очах. В школах і садах залишилися найміцніші - по 3-4 люди в групі. Ці випадки співпали за часом з проведенням у дітей туберкулинодиагностики (проби Манту). Спочатку звучала версія, що можлива причина - в неякісній вакцині. Але спустя декілька днів офіційні особи спростували це припущення, заявивши, що така реакція на пробу обумовлена тим, що на момент вакцинації діти могли знаходитися в інкубаційній стадії захворювання, але ознаки недуги ще не виявлялися. Незабаром з інтернету зникли практично всі думки опонентів цієї версії. А дітей виписали додому в «задовільному стані».

Ударимо ртуттю по гепатиту В!

В 2006 році Мінохоронздоров'я передбачено збільшення фінансування програми імунопрофілактики на 70 млн. грн. (всього 177 млн. грн.). Щорічно на ринку медпрепаратів України з'являються нові вакцини: 3 роки тому введено обов'язкове щеплення проти вірусу гепатиту В, з 2006 року в календар профілактичних щеплень внесена вакцинація проти гемофильной інфекції, готується упровадження спеціальної вакцини проти кашлюку. Наскільки виправдано введення нових вакцин?

«частіше всього гепатит В зустрічається серед осіб, що ведуть безладне статеве життя і серед тих, хто має справу з препаратами крові або внутрішньовенно приймає наркотики, - затверджує Олена Орловськая, лікар-педіатр з багаторічним стажем. - Незрозуміло, при чому тут немовлята, яким в перший же день життя вводять вакцину проти гепатиту В, що містить мертиолят ртуть. І це щеплення повторюється 3 рази! Вона шкідлива і для здорового малюка, не говорячи вже про хворих дитинок. Токсичні з'єднання ртуті викликають ураження печінки і нервової системи, адже мертиолят міститься в більшості вакцин як консервант! Багато лікарів сходяться на думці, що хвороби першого року життя (ОРЗ, діатез, дисбактеріоз) - не що інше, як отруєння організму ртуттю. Не захищає навіть грудне вигодовування! Оцінка за шкалою Апгар

(її роблять відразу після народження) не дозволяє в точності визначити, чи витримає дитина такий удар! Крім того, нерідко жінки проходять терапію гормонами і антибіотиками як до вагітності, так і під час неї. Діти таких матерів будуть особливо чутливі до чужорідної вакцини».

Експеримент на дітях?

За інформацією інтернет-ресурсу www.autismwebsite.ru <http://www.autismwebsite.ru/>, останніми роками спостерігається стрімке зростання випадків аутизму - психічного розладу, при якому дитина починає регресувати, що важко піддається лікуванню, втрачає зв'язок з реальністю, а з часом стає агресивним і навіть небезпечним. Приголомшуюча статистика: в Англії, США і Канаді це захворювання сьогодні діагностують у одного з 100-150 дітей! Тим часом, ще 60 років тому про аутизм ніхто не чув.

До того ж дослідження показують, що серед невакцинованих дітей випадки аутизму невідомі! В чому ж справа? Багато фахівців зв'язують порушення дитячої психіки з отруєннями ртутними з'єднаннями, якими рясніють вакцини для щеплень (більш всього ускладнень дає АКДС). Звичайно, аутизм в результаті отруєння розвивається далеко не завжди: організм більшості дитинок виводить ртуть самостійно.

В США про проблему отруєння дітей сьогодні говорять відкрито - там вже почата масштабна кампанія за повну заборону щеплень з ртутними з'єднаннями. В результаті доступним ринком збуту отруйних вакцин стають країни СНД, зокрема Росія і Україна. Тепер і у нас новонароджених щеплять від гепатиту У в перший день життя. Є і національне «досягнення»: спустя декілька днів всім малюкам вводять вакцину проти туберкульозу. БЦЖ не роблять ніде в світі, окрім пострадянських країн: ведучі держави миру давно відмовилися від вакцинації грудних дітей живими вакцинами туберкульозу і поліомієліту. Така ударна доза токсинів обертається, в кращому разі, тривалими алергічними захворюваннями і загальним зниженням імунітету.

Імунітет повинен працювати!

«всі хвороби діляться на ті, які прискорюють розвиток, і ті, які його гальмують, - розказує Олена Вікторівна. - До останніх відносяться поліомієліт і деякі особливо небезпечні інфекції. Але більшість дитячих хвороб, від яких ми необачно намагаємося захистити дитину за допомогою щеплень, насправді корисна для його імунітету! Кір, краснуха, вітряна віспа, скарлатина при правильному до них відношенні не дають ніяких страшних ускладнень. Добре відомо, що непрацюючий орган атрофується - щоб зміцнитися, імунітет дитини повинен працювати! При підвищенні температури, яка супроводжує всі вірусні інфекції, швидшає швидкість обміну речовин - і всі токсини як би «виплавляються» з організму. Якщо дитина сама перехворіє якоюсь недугою, в його тілі виробиться специфічний індивідуальний імунітет на цього конкретного збудника. Причому цей імунітет буде стійким - тобто забезпечить дитині захист на все подальше життя. А після щеплень імунітет нестійкий: хвороба, проти якої робилося щеплення, може виникнути в більш зрілому віці. Адже дорослі люди переносять дитячі хвороби набагато важче! Таку картину ми зараз спостерігаємо з кором - цього року виник спалах так званого митигированной кору у людей 20-30 років, які в дитинстві були щеплені проти цього захворювання двічі (в рік і в 6 років)! Крім того, протягом першого року життя розвиваються всі найважливіші системи організму, покликані забезпечити здоров'я на все подальше життя, формується імунітет дитини. І зовнішнє медикаментозне втручання в даному випадку може лише нашкодити. Альтернативою щепленням і алопатичному лікуванню можуть стати гартування, методи натуральної медицини: гомеопатія, рефлексо- і фітотерапія, аюрведа істотно полегшують перебіг хвороб без шкоди для імунітету. Як мінімум вакцинація повинна бути не «плановою», а індивідуальної - з урахуванням стану здоров'я і генетичної схильності кожної конкретної дитини».

Вибір без вибору?

В багатьох зарубіжних країнах при народженні малюка проводиться дослідження пуповинної крові з метою виявлення спадкової схильності до тих або інших захворювань, після чого видається т.з. генетичний і імунологічний паспорти немовляти. І ослабленим дитинкам щеплення не роблять зовсім або відкладають до моменту, коли стан малюка повністю стабілізується. В нашій же країні імунологічна карта немовляти не робиться ні в одному державному пологовому будинку!
Але і у нас є досягнення, про які повинні знати батьки. Щоб малюку не вводили вакцини в перші дні життя, потрібно написати відповідну заяву під час вступу до пологового будинку. Це не означає повну відмову від щеплень - їх можна зробити пізніше, але у батьків буде час переконатися, що з малюком все гаразд. Виходить, і в Україні є свобода вибору? На жаль, поки тільки формально: в дитсадок або школу нещепленої дитини не приймуть - держава ретельно піклується про «масовий обхват населення вакцинацією». Причому виразного пояснення, чому так відбувається, ні. Здавалося б, потрапляючи в групу до дітей, яким були зроблені щеплення, заразитися ризикує якраз нещеплений малюк.

Сьогодні імунологи говорять про те, що перед вакцинацією необхідно грамотно оцінити стан здоров'я дитини. Батьки повинні володіти повною інформацією про протипоказання і можливі наслідки і чітко усвідомлювати, що відповідальність за життя їх малюка лежить не на лікарі, не на державі, а на їх совісті.

Отруйний коктейль?

Готові вакцини містять високотоксичні речовини. Не існує досліджень, що доводять безпеку цих компонентів у складі вакцин (втім, як і офіційної статистики ускладнень після щеплень).
Формальдегід (формалін) - канцероген, викликає важкі ураження нирок, набряк Квінке, астму, шкірні висипання, ринопатию.
Фенол нерідко приводить до слабкості, судом, уражень нирок і серцевої недостатності.
Солі алюмінію руйнівно впливають на тканині мозку, часто викликають шкірні алергічні реакції.
Ртуть - це, по суті, отрута для тканин мозку, нирок і печінки. До речі, симптоми аутизму і отруєння з'єднаннями ртуті на 99 % ідентичні!
Я - за вдумливе відношення до щеплень!
Завдяки вакцинації людству вдалося зупинити такі хвороби, як віспа, дифтерія, туберкульоз, поліомієліт. Я згодна, що дитячі хвороби в більшості своїй не несуть серйозних ускладнень. Проте зараз багато батьків не віддають своїх дитинок в сад. У результаті круг спілкування з однолітками у малюка не такий широкий - нещеплена дитина може і не перехворіти дитячими недугами в перші роки життя. І якщо вірус наздожене таку людину в дорослому віці - наслідки можуть бути трагічними. Хлопчики, що перехворіли в пубертате свинкою, часто стають безплідними. Для вагітної жінки краснуха чревата загибеллю плоду. Я вважаю, що здоровій (!) дитині можна робити всі щеплення (виключення, на мою думку, може складати вакцинація від гепатиту В). Проте при цьому дуже важливо орієнтуватися на самопочуття малюка. Навіть банальний кишковий розлад, хворобливе прорезывание зубів або млявість і апатичність малюка повинні зупинити батьків. Дочекайтеся, поки з моменту повного одужання дитини пройде не менше 2-х тижнів.

Судоми як реакція на АКДС

Незабаром після найважчої реакції на планове щеплення Єгору був поставлений діагноз «туберозный склероз». Зараз батьки докладають всі зусилля, щоб їх 5-річний син почав хоча б говорити.
Пологи протікали важко, води, що відійшли, були зеленими, - згадує Галина, мама хлопчика. - Коли Егорка народився, у нього була величезна гематома, дивні плямочки на оці і ніжці. Доктори швидко обробили гематому, а буквально через годину моєму хлопчику вкололи вакцину БЦЖ. Тоді я довіряла лікарям, і сумнівів в правильності їх дій у мене не виникло. Зараз, озброєна досвідом, я розумію: подібні симптоми повинні були стати прямим протипоказанням до щеплення! Тим часом, незабаром нас виписали додому.

Страшний діагноз

Коли Єгору виповнилося 2,5 місяці, я помітила, що він став якось дивно завмирати: ворушить ручками-ніжками, а потім раптом захолоне на декілька секунд в безглуздій позі. Я показала сина районному неврологу: «матуся, про що ви турбуєтеся? У вас чудовий хлопчик! Очевидно, йому просто не вистачає кальцію - попринимайте трохи». Із спокійною душею я пішла рекомендаціям лікаря. А в 3 місяці сину зробили щеплення АКДС. І після неї почалося! Завмирання перетворилися на судорожні напади, дитина немов відкатався назад в своєму розвитку, перестав тримати головку. Природно, ми запанікували, кинулися шукати кращих лікарів. Для полегшення судом нам виписали ліки, від яких у хлопчика почалася страшна блювота! «світила» тільки руками розводили: «так протікає хвороба». І при цьому в нашій медичній картці значилося: «дитина розвивається відповідно віку»!
Коли Єгору було місяця чотири, йому, нарешті провели комплексне обстеження головного мозку і знайшли. кальцификаты. Лікарі поставили діагноз «туберозный склероз» і продовжували призначати дитині препарати, від яких йому ставало тільки гірше. І я зрозуміла: спілкування з офіційною медициною пора закінчувати! Звернулася до гомеопата, яка пояснила мені, що поштовхом до розвитку хвороби цілком могли стати щеплення. Лікування у того доктора не було ефективним - судорожні припадки не проходили. Було потрібно ще більш 2-х років, щоб ми знайшли «свого» лікаря, теж гомеопата.

Два місяці - з високою температурою

На прийом до Володимира Івановичу ми потрапили в неймовірно важкому стані. В свої 2 роки 10 місяців Егорка не умів стояти і сидіти, а лише лежав нерухомо, дивлячись в одну крапку! Дитина зовсім не розмовляла, зате нестямно кричав - часто і довго. Судорожні припадки повторювалися до 15 разів на день. Доктор попередив, що лікування буде тривалим і важким, але шанс стати соціально адаптованим у Єгора є. Того дня гомеопат дав нам всього одну крупиночку препарату. Відразу після його прийому у сина буквально пелена з очей спала: вперше за довгий час він подивився на нас осмисленим поглядом. Через 2 тижні дитина виплюнула пустушку, адже раніше без соски він хникав і капризував), з часом почав гулить, навіть вимовляти співучо цілі склади. Але нас чекало нове випробування.
В один з днів у сина раптово піднялася температура, яка не спадала протягом декількох тижнів. Хоча я знала, що в гомеопатії загострення - норма, що свідчить про те, що запустилися процеси зцілення, мені було дуже важко. Гомеопат разом з нами цілодобово чергував у ліжечка Єгора. В деякі дні температура підіймалася до 41 °З, але ми твердо слідували рішенню не збивати її медикаментами. І були винагороджені за свою мужність: незабаром криза минула, і судоми зникли зовсім!

Майбутнього я не страшуся


Я з нетерпінням чекаю того дня, коли Єгор вперше скаже слово «мама». З сином займаються реабилитолог і дефектолог, завдяки такому комплексному підходу він помітно окріпнув. Я дуже вірю, що Егорка і далі спілкуватиметься з однолітками, виросте доброю людиною (один з наслідків туберозного склерозу - напади невмотивованої агресії). В моєму серці вже давно немає образи на лікарів. Пошли і виснажуючі думки про те, що було б, якби ми не робили Єгору щеплень. Є даність: хвороба - і потрібно навчитися жити з нею, причому максимально повноцінним життям. І тоді, можливо, страшна недуга відступить. Ця надія допомагає мені не опускати руки».
В Норвегії щеплення - норма
В Норвегії вакцинація - справа вчинена добровільне, батьки самі вирішують, чи робити дитині щеплення. Проте, 90 % норвежцям віддають перевагу щепити своїх дітей: такий надійніше.
Я народилася і виросла в Україні, а до Норвегії приїхала по роботі, - ділиться Євгенія, мама дворічного Каспера. - Закохалася, вийшла заміж і залишилася в цій країні назавжди. Завагітнівши, стала активно цікавитися норвезькою системою допомоги породіллі і охорони здоров'я. Природні пологи у присутності чоловіка тут в порядку речей. Лікарі прагнуть мінімально втручатися в процес пологів. За бажанням жінки до її послуг - фахівець по акупунктурі, басейн і стільчик для вертикальних пологів, а під час сутичок мені запропонували підкріпитися компотом і бутербродом. Чоловік весь час був поряд зі мною, робив мені масаж, говорив підбадьорюючі слова - його підтримка значила

Огляд лікаря - 3 рази на рік

В Норвегії патронажна сестра оглядає дитину вдома всього один раз. Після повернення додому належить дзвонити їй раз на місяць, радитися з якихось питань відносно здоров'я малюка. Якщо з дитиною щось не в порядку, потрібно звертатися до сімейного лікаря, який лікує всю вашу сім'ю. Взагалі, мені показалося, що в Норвегії доктора не так трепетно відносяться до своїх пацієнтів, як, наприклад, в Україні. На будинок до хворої дитини терапевт з державної поліклініки не приходить (потрібно викликати невідкладну допомогу або везти дитину в лікарню самостійно), сімейний лікар не завжди на ранній стадії може поставити правильний діагноз. Протягом першого року життя планові огляди дитячого лікаря відбуваються всього тричі: в 3, 6 і 12 місяців. Тому, порадившися, ми з чоловіком вирішили робити нашому хлопчику всі щеплення.

Індивідуальний підхід

Вивчивши календар щеплень для норвезьких дитинок, я зрозуміла, що він, у принципі, співпадає з українським. Додатково нам запропонували зробити тільки щеплення від гепатиту: місцевим дитинкам її не роблять, оскільки зараз в Норвегії це захворювання практично не зустрічається. Не дивлячись на чіткий графік вакцинації, лікарі прагнуть підходити до кожного малюка індивідуально: коли Каспер трохи захворів, чергове щеплення відклали до повного одужання хлопчика. Наш синок переніс всі щеплення нормально: тільки після однієї була деяка сонливість і злегка підвищилася температура. Зате тепер ми спокійні за його здоров'я: наприклад, під час поголовної епідемії кашлюку наш малюк жодного разу навіть не кашлянув (і це при тому, що ми не обмежували круг його спілкування - він як і раніше продовжував грати зі всіма сусідськими хлопцями). А якщо крихта, граючи на вулиці, роздряпає коліна, я не боятимуся, що він заразиться правцем.

Теплі шарфики - табу

Звичайно, ми не сподіваємося тільки на щеплення - прагнемо укріплювати імунітет дитини, в першу чергу, натуральними методами. Не дивлячись на те, що ми живемо на побережжі, де часто ддмуть холодні вітру, Каспера особливо не кутаємо. Вранці обливаємо прохолодною водою, регулярно ходимо разом з малюком в басейн. Привчаємо до здорової їжі: в Норвегії прийнято є хліб з муки грубого помелу, сирий, овочі, морепродукти. Під час останнього візиту до України я накупила гомеопатичних препаратів для швидкої допомоги, наприклад, при нежиті або ангіні. Простуду норвежці звичайно не лікують: якщо через 3 дні сама не проходить, йдуть до лікаря. До речі, родичі чоловіка були здивовані моїми пізнанням в області народної медицини (банальні травички, компреси, інгаляції - мені здавалося, все це знають). Я сподіваюся, що поєднання новітніх медичних розробок і століттями перевірених народних засобів допоможе нашому сину і далі залишатися міцним і повним сил».

Наша дочка здорова без щеплень!

Питання про щеплення для маленької Насті на сімейній пораді навіть не обговорювалося. Думка батьків була однозначною: природний розвиток дитини і медикаментозне втручання в його організм - речі несумісні.
Підготовку до народження дочечки ми почали задовго до цієї події, - згадують Олена і Слава. - Наслухавшися розповідей про лікарняні пологи, зрозуміли, що це - не наш варіант (ми займаємося духовним самоудосконаленням, ведемо здоровий спосіб життя). Доля звела нас з чудовою духовною акушеркою, яка і допомогла Настеньке народитися: удома, без страху і болю. Цей день запам'ятався нам як найчудовіше свято в житті. Ми не змивали з дитини первородне мастило (вона виконує захисну функцію), пуповину перерізували тільки коли вона повністю перестала пульсувати (через 3 години), відразу приклали малятко до грудей (молозиво «заселяє» організм дитини материнськими антитілами). Такий природний підхід спочатку працював на всесторонню підтримку дитячого імунітету (на відміну від багатьох роддомовских дитинок, Настя в перші дні життя не тільки не втратила у вазі, але і окріпнула).

Хвороби різні потрібні

У нас є відеозапис, на якому Настя, семи днів (!) зроду, сидячи у тата на колінах (він, правда, підтримував її під спинку), захоплено розглядає картину на стіні! Проте не можна сказати, що всі хвороби минули Настю. Ми до цього і не прагнули: адже дитячі хвороби, якщо правильно до них відноситися, формують імунітет дитини! Одного разу ми помітили у дочки ознаки кору. Ми не панікували і не напихали малятко ліками. Пройшло всього декілька днів, і температура спала, а через пару тижнів з личка зійшов висип (велика кількість зовнішніх проявів для дитячих хвороб - норма). За таким же сценарієм Настя перехворіла і кашлюком. Причому обидві ці хвороби дочка перенесла на ногах, грала, гуляла на вулиці. Єдине, стала менше їсти і більше пити - природна реакція організму на температуру. Ми не втручалися в цей процес, не заважали роботі дитячого імунітету. Тільки одного разу Настя приймала гомеопатичні крупинки від кашлю.

В природі є все необхідне для підтримки здоров'я людини. Наприклад, для Насті (їй вже 2,5 роки) ми щодня готуємо трав'яні ванни - в звичайній воді з-під крана вона жодного разу не купалася. Кожний вечір інтуїтивно вибираємо травички - все наші, «рідні»: лаванда, звіробій, материнка, пом'ята, ромашка - і заварюємо декілька жмень.

За здоров'я дитини відповідають батьки

Ми чудово розуміємо, що купити довідки про щеплення для того ж дитсадка - не проблема. Складність в іншому: наша система охорони здоров'я залишає дуже мало шансів на власне здоров'ї. Об'єднавшися з однодумцями, ми кілька місяців тому створили суспільну організацію «Ліга захисту громадянських прав». Ми займаємося просвітницькою діяльністю, видаємо книги (А. Коток «Безжальна імунізація»). І дуже сподіваємося, що наша робота допоможе батькам ухвалювати рішення про вакцинацію своєї дитини більш усвідомлено. Адже відповідальність за здоров'я дитини несуть батьки. І рішення про відмову від щеплень повинне стати частиною способу життя (не можна, з одного боку, відмовлятися від вакцинації, а з іншою - при першому ж чихе бігти за жарознижуючим). Тільки в цьому випадку воно піде на користь вашій дитині».
дякуючі Уляля
#1601
Статтю про щеплення я надіслала-забула від хвилювання про реєстрацію
Аватар користувача
дякуючі susanna
#1725
Щеплення в нашій країні - дуже цікаве питання. Батьки мають право відмовитись від них - але в дитсадок дитина прийнята не буде
Аватар користувача
дякуючі Yaremko
#1726
susanna писав:Щеплення в нашій країні - дуже цікаве питання. Батьки мають право відмовитись від них - але в дитсадок дитина прийнята не буде

Ну це не зовсім правда. Я знаю досить багато батьків в яких діти без щеплення і в школі нормально пішли без проблем і в садочку без проблем
Аватар користувача
дякуючі Rina
#1729
Щеплення дійсно дуже спірне питання. Тут кожна мама, на мій погляд, повинна орієнтуватися лише на свою інтуїцію. Мама сама повинна, саме відчувати, в який момент дитині потрібно робити щеплення, а коли краще утриматися. Орієнтуйтеся на дитину, а не на графіки щеплень. Я не проти щеплень взагалі, але вважаю, що робити в нашій країні їх просто не вміють – ніхто не думає про те, що у дитини на момент щеплення може бути понижений імунітет, ніхто не думає про те, що необхідно проконсультуватися з імунологом і здати необхідні аналізи.


Дитина має бути повністю здорова – інакше одне щеплення може завдати величезну шкоди вашому малюку. Я мабуть і не проти щеплень, але дуже їх боюся. Боюся неякісних вакцин, знаю декілька діток, які залишилися інвалідами після не вдало зробленого щеплення..Це дуже страшно.

Можливо, я б не стала робити щеплення своєму малюку взагалі, але susanna права – по новому закону у дитячий садок дитину без щеплень не візьмуть навіть з медотводом, можно звичайно звертатися до суду і щось доводити, але хто захоче цим займатися? Тому більшість моїх знайомих просто купують довідки про зроблені щеплення. А нашим медикам, схоже, все одно, що відбувається в країні аби звіти були оформлені належним чином.
Аватар користувача
дякуючі susanna
#1766
Rina, саме так. Нашому лікарю було все одно, які в нас протипоказання, абе їй здати звітніть вчасно
Аватар користувача
дякуючі polina
#1795
Я багато чула, що країни, подідні нашій, використовуються для випробування нових щеплень та ліків. Так що - наші діти - для виробників-фармацевтів - підопитні кролики
Аватар користувача
дякуючі Inneska
#1800
Я знаю, що постійно приходять нові вакцини.Допустимо індійські взагалі не можна дітям колоти, але в один місяць навіть в пологовий будинок приходять вакцини від одного виробника, в іншій від іншого. Як пізнати наскільки якісна вакцина прийшла в пологовий будинок або поліклініку у цей момент? Купувати самим?Ну якщо до планового щеплення ти ще можеш якось підготуватися – все довідатися, пройті обстеження, купити вакцину.То в пологовому будинку найчастіше і гублять дітей, особливо щепленням від гепатиту. Ми особисто від неї відразу відмовилися, але так вийшло, що і БЦЖ нам не робили із-за низької ваги. Аліна до цієї пори не від чого не щеплена і я вже замислююся чи потрібно нам взагалі проходити щеплення?
Аватар користувача
дякуючі kompot
#3362
На разі дуже актуальна для мене тема. Старший син отримав усі щеплення. Доня - БЦЖ, Гепатит В, дві АКДС, два поліомеліта,від третіх та КПК ми відмовились до травня через часті простудні захворювання, тяжке прорізування зубів. Коли відмовлялась, була впевнена, тиждень сиджу в інеті, начиталась до запаморочення, але так і не визначилась: продовжувати вакцинацію чі ні. Підкажіть, чим керувались ви , розв"язуючи питання вакцинації власних дітей

Недавно я наткнулся на сайт, который полностью пер[…]

це так

Привіт

Помощь юриста

привіт

Ще більше корисного та цікавого!