МамаТато

Усе, що ви маєте знати про дітей

Модератор: Хорошая)

дякуючі oliater
#6413
Приблизно так я і подумала сама для себе. Чоловік заспокоює, лікарка каже, що правильно зробила...
Але все ж є "хороші" люди, які кажуть, що треба було битись за кожну краплю молока, і я сто відсотків не права, що не продовжую своїх зусиль...
Головне саамій заспокоїтись. Маючи приклад старшого синочка, можу сказати, що він (тьфу-тьфу, щоб не наврочити) здоровіший після штучного, ніж деякі його ровесники, які до двох-трьох років були на грудному.
Аватар користувача
дякуючі Anpa4ino
#6414
oliater писав: Головне саамій заспокоїтись. Маючи приклад старшого синочка, можу сказати, що він (тьфу-тьфу, щоб не наврочити) здоровіший після штучного, ніж деякі його ровесники, які до двох-трьох років були на грудному.
і мене і мою сестру мама годувала груддю, причом у сестру до 8-ми місяців, а мене лише до 4-ох. Я здоровіша, так що думаю, що все це дуже суб єктивно. В мене при ГВ була анемія і дефіцит кальція, иак що хто знає, може моя дитина зараз отримує набагато більше користі ніж від мого "прозорого" рідкого молока
дякуючі oliater
#6415
От перечитую ваші коменти, свої,і розумію, що ми обоє ще досі себе заспокоюємо, що зробили правильно, а не просто ділимось досвідом:))
Але так воно і є насправді. Зрештою, як би там не було, я б все-одно не годувала б дуже довго - максимум до пів року. В моєї подружки доці вже чотири, а молодшій два, то вона обох ще досі годує грудьми:(( Ходить як скелет, вічно замучена і зла, коли не подзвоню -як не годує, то сціджується. Я таких подвигів не ціню!
Але якщо по темі, то старшому десь місяців з трьох почали купувати Детолакт - досить непогана суміш. Там є і від дисбактеріозу, інша - щоб не зригувала дитина. Коротше, можна спробувати підібрати. Цінова категорія середня - не сама дешева, але і не з найдорожчих.
Аватар користувача
дякуючі Anpa4ino
#6416
oliater писав: В моєї подружки доці вже чотири, а молодшій два, то вона обох ще досі годує грудьми:(( Ходить як скелет, вічно замучена і зла, коли не подзвоню -як не годує, то сціджується. Я таких подвигів не ціню!
Але якщо по темі, то старшому десь місяців з трьох почали купувати Детолакт - досить непогана суміш. Там є і від дисбактеріозу, інша - щоб не зригувала дитина. Коротше, можна спробувати підібрати. Цінова категорія середня - не сама дешева, але і не з найдорожчих.
щодо зціджувань - то я ходила вічно голодна і зла. Щодо Детолакт - то про неї пішли погані відгуки - вони почали закуповувати генномодифіковану сировину. А ще к-ка дівчат казали, що в діток від неї зелені какулі, але все це дуже індивідуально - і в дорослих людей різні реакції на їжу. ми довгий час (2 тижні) лїли лікувальну суміш - влетіли в копійку + 30 днів підряд мусили пити симбітер(1 пакетик на один раз - 12.50 і так 30 днів), потім, коли вирішили перейти на звичайну суміш хотіли купувати Хуману( я німцям в плані їжі і одежі найбільше довіряю), але нам підказала лікарка, що лазана з точно того ж самого заводу, з точно тим же складом, просто асортимент менший( хоч і Біфідус є теж) , упаковка менш приваблива і нема великої реклами, ну ціна звичайно не набагато менша(десь гривні 3 різниця), але якщо взяти до уваги що в місяцю синок 10 пачок з їдає - то трохи є.

взагалі я вважаю, що перші півроку, коли дитина залежить від молочної їжі - треба давати найкращу, а потім, коли починаються пригодовування - то можна щось простіше.

Але ми ще не дійшли до цього етапу. коротше, золотий у мене хлопчик в прямому і переносному значенні.
дякуючі oliater
#6417
На рахунок Детолакту - не буду сперечатись, може трироки тому, вона ще нормальна була, я сподіваюсб:((
А скільки коштує та суміш,я ку ви даєте своєму малюку? В принципі, я її в нас не бачила (живу в Тернополі), але цікаво, бо зараз годуємо Нутрілоном (підсадили в роддомі). Трохи дорого виходить, лікарка каже, що з місяця можна помаленько на щось інше переводити...
От я вже і задумалась... Що б ви таке порадили? Нам 800грамової пачки Нутрілону вистачає десь на 5 днів, коштує вона 120 грн, в місяць виходить солідна сума, а якщо ще й врахувати, що він через тиждень більше кашки вже захоче...
Хочеться ще й і старшого не обділяти ні в чому:))
Аватар користувача
дякуючі Anpa4ino
#6418
oliater писав:Що б ви таке порадили? Нам 800грамової пачки Нутрілону вистачає десь на 5 днів, коштує вона 120 грн, в місяць виходить солідна сума, а якщо ще й врахувати, що він через тиждень більше кашки вже захоче...
Хочеться ще й і старшого не обділяти ні в чому:))
я ненаважусь щось радити, тільки можу сказати, що Лазана 500гр коштує гривень 60, а вона точно є в кожній аптеці під назвою "дитяче харчування", Хумана - це те саме, тільки дорожче, про Нутрілон і Нестожен (Нестле) із власного досвіду нічого сказати не можу, але знаю, що багато дітей їх несприймають, Малютка від Нутріції мене насторожує, бо яне можу зрозуміти хто виробник, а ціна не з дешевих і діти після кожної годівлі цією сумішшю сплять як вбиті - що вони туди сиплять??? ( є ціла серія Малюток від різних заводів різних країн СНД )

Я лише точно знаю, що якщо дитинку переводять на іншу суміш, то робиться це поступово.
От купили ви пачку нової суміші - починати пробувати її треба лише зранку і вводити її так:(якщо дитинка напр. зараз увас їсть 90 грам суміші)

1-ий день:

зготувати 60 грам старої суміші і догодувати 30-ма грамами нової і так цілий день (спостерігаючи за реакцією - шкіра - живіт - випорожнення - сон - якщо щось порушується - відміняйте - вона вам не підходить)....якщо все норм:

2-й день:

30 грам старої - 60 грам нової

3-ій день: так само як і другий

4-ий: цілий день нова суміш. І їжте на здоровя постійно, якщо підійде.

Це якщо у вас нема толкового лікаря з яким порадитись, бо я вам виклала поради нашої приватної лікарки ( з 4-х по яким ми возили поносящу дитину - вона єдина без антибіотиків зупинила понос просто підбором правильного харчування), але все ж порадьтесь із кимось, показавши дитинку, бо я не лікар і навіть не дієтолог, тим паче не така вже й досвідчена мама ( я не волшебник, - я еще только учусь :hihihi:
дякуючі oliater
#6419
Та ні, лікарка в нас дуже хороша, щоправда радить дещо інший принцип переходу на іншу кашу: спочатку замінити новою сумішшю ранкове годування, і так кілька днів, потім через одне годування додати другий раз нову суміш, і так на протязі кіількох днів переводити.
Думаю, будемо шукати цю Лазану. Але їсть мій синочок зараз вже не 80 гр, а всі 150 - родився 4 кг, тепер ще підріс:))
Так що мусимо економити потрохи!
Аватар користувача
дякуючі Anpa4ino
#6420
якщо братимете Лазану, то я б вам радила знайти може через знайомих якогось постачальника, щоб брати оптом, якщо вам підійде - бо десь з весни ціни на дитяче харчування дуже піднімуться - це я знаю від свого знайомого. Так що ми по-маленьку затягуємо пояси
Аватар користувача
дякуючі Емма
#6803
Я за Нутрілон. Першу годувала гіпоалергенним ,бо в 4 міс. сама відмовилась від грудей, досі не знаю чого. Менший донедавна їв Нутрілон антирефлюкс. Це єдине, чим він не рвав під час лікування стафілококу. Дорого, але варіантів в нас не було. Зараз меншому даю вже звичайний, трохи дешевше.
І не партесь ви тим грудним годуванням! я знаю один львівський форум, де вас вже довели б до нервового зриву за негодування. Колективна зомбована думка: вмри, але годуй! За власним досвідом підтверджую слова одного лікаря, якого дуже поважаю.
" материнський імунітет діє в дитині до 3 років, потім він поступово втрачається, щоб маля набувало свого. Цей період збігається з тим, коли дають дітей в садок, тому й хворіють вони дуже часто. І тоді вже не врятує ніяке грудне годування." :banzai:
Завважте, що якщо в садок принесуть якусь заразу, то ніяк не спасешся. У нас 2 рази вся(!) група за 2дні злягала.
Аватар користувача
дякуючі ЖаннаСкляр
#7183
В мене ситуація така - годувала синочка грудним молоком 3 тижні і весь цей час доводилось зціджуватись, що спричиняло безліч негараздів (доводилось вставати вночі за 30-40 хв до годування і зціджуватись, щоб молочко було свіженьке, тож я зовсім не висипалась і почувалась кепсько). Іноді доводилось догодовувати сумішшю. Як виявилось суміш малюку підійшла набагато краще ніж моє молоко - ні животик не крутило, какав нормально, наїдався, добре спав. Думаю, що молоко не підходило, бо в мене з чоловіком резус-конфлікт (я так думаю). Тож зібрали нараду сімейну і вирішили, що краще і для дитини, і для мене буде переводити маля на штучне вигодовування. Спочатку ввели Нестоген (ще коли годувала молоком), потім також давала його, але одне годування замінила НАНом кисломолочним (вичитала, що покращує травлення і дітки краще какають - мій малюк какав 1 раз у 2 дні - але майже нічого не змінилось, тільки дитинка не наїдалась і щось його турбувало). Зараз продовжую давати Нестоген та почала вводити Малыш з гречаним борошном. Поки все Ок.
До речі дуже шкодую, що не годую малого грудьми :(
P.S. Одного разу спробувала давати Нутрілон, так малюк після нього зригував і багато водички пив. Тож не стала його вводити
Зображення
Аватар користувача
дякуючі Anpa4ino
#7192
коли ми перейшли на штучне вигодовування - дитина змінилась на очах і я стала живішою - від цього всі виграли, але я й досі почуваю себе винною - це все через застарілі стереотипи: умріть обоє, но годуйте груддю до останнього. ЖаннаСкляр, ні про що не шкодуйте.
Аватар користувача
дякуючі Емма
#7214
Anpa4ino писав:коли ми перейшли на штучне вигодовування - дитина змінилась на очах і я стала живішою - від цього всі виграли, але я й досі почуваю себе винною - це все через застарілі стереотипи: умріть обоє, но годуйте груддю до останнього..
От мені цікаво- звідки таке почуття вини? Я б не сказала про застарілі стереотипи- у моєму младенчестві всіх годували Малишом.І ніхто тим не парився. Це швидше нові віяння- психологічна близькість, контакт матері і дитини і т.д. Але чому , знаючи , що для нас штучне було за краще , ми все-рівно мучимось.? До речі, це щось схоже на комплекс кесарських розтинів, як мені казали вже 2 мої подруги- почуття неповноцінності, неправильної жінки, що не здатна сама родити.
У мене теж було недобре молоко, напевно- генетично, бо все точно як в моєї мами- і може через це комплекси? А ви що думаєте?
Аватар користувача
дякуючі ЖаннаСкляр
#7217
Я думаю, що насправді ця проблема є не стільки психологічною, як соціальною, адже це і є певною мірою комплекс - комплекс неповноцінності - як матері, що не може своїм молоком, яке є найкращим для її дитини, вигодувати своє маля. Все це не є випадковим, а продиктоване навязливою популяризацією того, що материнське молоко є найкращим для дитини (реклама, на всіх пачках з сумішами, скрізь про це згадується). То хіба не виникне той комплекс? Хіба не стане соромно, коли, почувши що годуєш сумішшю, дивляться як на навіжену - "ти що??? це ж імунітет!!! це ж здоровя твоєї дитини!!!". І ти думаєш, що якщо дитинка хворіє, то ти винна, бо не годуєш груддю. А потрібно всього-навсього думати про своє маля і робити так як краще для нього. Так що всім нам треба змиритися з незмінним і давити в собі отой комплекс, адже ми не знущаємось над дитиною, даючи їй хоч і своє та неякісне молочко, а навпаки думаємо про її здоровя, а отже все частіше бачимо дитячі всміхненні обличчя!!
Бажаю всім успіху, а діточкам міцного здоровя)))
Аватар користувача
дякуючі Anpa4ino
#7245
ЖаннаСкляр, я з вами згідна про цю агітацію грудного вигодовування, дійшло вже до маразму: купую я в супермаркеті для малого дитячий сік та персикове пюре, читаю етикетку, а ззаду на тобі(!): грудне вигодовування найкраще для вашої дитини... ну до чого тут це??? це ж прикорм звичайний, а дітьми вважаються особини до 18 років, то що мені цицьою його годувати(вибачте за грубість), воеи дістали мене вже на молочній фруктовій каші з печивом написане те саме. Я розумію, що грудне молоко не можлтво нічим замінити, але й інші продукти не можливо замінити грудним вигодовуванням.
Аватар користувача
дякуючі Емма
#7296
В мене таке враження, що це тільки в нас таке робиться, бо моя сестра в Англії родила недавно, має якісь проблеми і їй вже лікарі виписали 6 курсів антибіотиків!!! Навіть не поцікавились, чи годує вона! А вона догодувалась оцим "суперовим" грудним до такої алергії в малого, що сидить поночам і тримає його за руки, щоб не роздирав себе. А дитині 3 міс. всього. От тобі й пропаганда!
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Недавно я наткнулся на сайт, который полностью пер[…]

це так

Привіт

Помощь юриста

привіт

Ще більше корисного та цікавого!